Antena 3 Actualitate Operaţiunea „Seism 2017”. Un amplu exerciţiu de intervenţie în caz de cutremur va avea loc în acest an în România

Operaţiunea „Seism 2017”. Un amplu exerciţiu de intervenţie în caz de cutremur va avea loc în acest an în România

de S.T.    |    21 Mar 2017   •   18:06
Operaţiunea „Seism 2017”. Un amplu exerciţiu de intervenţie în caz de cutremur va avea loc în acest an în România Foto:Ministerul Afacerilor Interne, Romania/ Facebook

Un amplu exerciţiu de intervenţie în caz de cutremur va avea loc în acest an în România, însă perioada de derulare a acestuia şi scenariul nu vor fi dezvăluite până la momentul derulării aplicaţiei, a declarat marţi, pentru Agerpres, şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), colonelul Daniel Marian Dragne.

Operaţiunea „Seism 2017” urmăreşte „testarea capabilităţilor la nivel naţional” pentru toate structurile implicate în gestionarea situaţiilor de urgenţă.

„Exerciţiului Seism 2017 încă nu i-am dezvăluit scenariul. Ştim scenariul, dar nu este public pentru că vrem să testăm totul în condiţii cât mai reale”, a afirmat Dragne.

Inspectorul general al IGSU susţine că la acest exerciţiu ar urma să participe şi unităţile de primire a urgenţelor, serviciile de ambulanţă, pompierii şi jandarmii.

Pe 1 noiembrie 2016 a avut loc un exerciţiu ce simulează intervenţia autorităţilor în urma unui cutremur de peste 7 grade pe Richter, cu impact la Bucureşti şi Iaşi, scopul fiind verificarea timpilor de reacţie şi capacitatea de mobilizare.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close