Antena 3 CNN Actualitate Brad, singurul oraş din Hunedoara cu reţea de termoficare funcţională

Brad, singurul oraş din Hunedoara cu reţea de termoficare funcţională

Oraşul Brad a rămas singura localitate din judeţul Hunedoara care mai are o reţea de termoficare funcţională. Locuitorii municipiului au căldură în apartamente furnizată de o centrală care funcţionează pe păcură. 

Brad, singurul oraş din Hunedoara cu reţea de termoficare funcţională
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Noi 2022   •   11:01

La Brad, agentul termin se produce în cazane de apă fierbinte într-o centrală construită în 2004. Furnizarea căldurii a început din prima zi a lunii noiembrie.

Cei de la serviciul de termoficare s-au ocupat din timp de toate reparaţiile pentru a fi pregătiţi de sezonul rece.

Primarul oraşului a cerut sprijin şi pentru subvenţiile acordate populaţiei la energie termică, asta pentru că locuitorii din municipiu beneficiază şi de o prevedere legislativă prin care persoanele cu domiciliul în Delta Dunării şi Munţii Apuseni beneficiază de reducrea cu 50% a preţului final al energiei termice.

"Având în vedere creşterea preţului la combustibil, ANR-ul trebuie să ne avizeze preţul de producere. Administraţia locală va acorda o anumită subvenţie, iar populaţia va plăti un preţ de facturare.

Preţul de facturare este 550 lei, dar populaţia din Municipiul Brad, va plăti 275 lei, adică cu 50% mai putin datorită prevederii legislative" , a declarat, pentru Antena3 CNN, Primarul localităţii, Florin Cazacu.

Edilul Florin Cazacu spune că s-au făcut paşi importanţi şi în privinţa realizării reţelei în municipiu, spune că este vorba de 57 km de conducte, iar termenul de finalizare este prevăzut pentru sfârşitul anului 2024.

 

 

×
Subiecte în articol: Hunedoara sistem de termoficare
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close