Antena 3 CNN Actualitate Orban a gafat în mod repetat în timpul prezentării Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă

Orban a gafat în mod repetat în timpul prezentării Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă

Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) a fost lansat, joi seara, în consultare publică, în prezența președintelui Klaus Iohannis și a premierului Ludovic Orban. În doar câteva minute de discurs premierul a pronunţat de 10 ori la rând recuperare în loc de redresare.

Orban a gafat în mod repetat în timpul prezentării Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă
de Claudia Popovici    |    27 Noi 2020   •   21:15

Cu un total alocat de 30,44 mld. euro (prețuri 2018), respectiv de 33,009 mld. euro (prețuri curente), planul este structurat pe trei piloni și 12 domenii prioritare pentru dezvoltarea României.

"Suntem pe punctul de a intra în cea mai prolifică perioadă de la aderarea noastră la UE", a declarat Premierul Orban joi seara, la prezentarea Planului Național de Redresare și Reziliență. 

În continuarea discursului premierul a gafat şi a pronunţat de 10 ori la rând "recuperare" în loc de "redresare", a observat Răzvan Dumitrescu în cadrul emisiunii "Subiectiv" de la Antena 3.

Cerința actuală din propunerea de Regulament aplicabil PNRR este ca din suma aferentă granturilor, 70% să fie disponibilă până în 2022, iar restul de 30% să se aloce, pe baza unei formule prestabilite, în funcție de evoluțiile macroeconomice de la nivelul fiecărei țări, potrivit Ministerului Fondurilor Europene.

Citeşte şi: Ludovic Orban, despre cele 30 de miliarde de euro de la UE: "Oficialii europeni s-au obișnuit să aibă numai surprize neplăcute din partea fostelor guverne"

 

×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close