Antena 3 CNN Actualitate Ordonanţa care bloca salariile profesorilor, abrogată. Noua ordonanţă, în Monitorul Oficial

Ordonanţa care bloca salariile profesorilor, abrogată. Noua ordonanţă, în Monitorul Oficial

Ordonanţa care bloca salariile profesorilor, abrogată. Noua ordonanţă, în Monitorul Oficial
11 Noi 2008   •   11:37

Controversata ordonanţă de urgenţă prin care Guvernul a blocat aplicarea legii privind majorarea salariilor profesorilor cu 50% nu mai este valabilă. A fost abrogată odată cu publicarea în Monitorul Oficial a noii ordonanţe, emisă de Executiv, luni seară, care prevede majorarea salariilor de la 1 martie. Chiar Executivul a făcut anunţul în timp ce toată lumea aştepta un verdict de la Curtea Constituţională în privinţa ordonanţei emise luna trecută. Guvernul a trimis un comunicat judecătorilor. În aceste condiţii, sesizarea făcută de Avocatul Poporului împotriva ordonanţei a rămas fără obiect.
Curtea Constituţională a amânat, până miercuri, verdictul privind ordonanţa de urgenţă privind majorăriile salariale de la 1 aprilie, ordonanţă care nu mai e valabilă după publicarea în Monitorul Oficial a celeilalte ordonanţe emise luni seară. Curtea Constituţională spune că nu s-a mai confruntat cu o asemenea situaţie şi că trebuie să verifice dacă a doua ordonanţă i-a luat, într-adevăr locul primei, după cum spune Guvernul.
crtea constitutionala a amanat verdictul privind ordonanta de urgenta Reprezentantul Avocatului Poporului (AP) a susţinut în faţa judecătorilor CCR, că nu are nicio dovadă că noua ordonanţă a fost publicată în Monitorul Oficial. De asemenea, reprezentantul Ministerului Public a precizat că nu se îndoieşte de situaţia expusă de către Guvern şi că, în concluzie, dacă dispoziţiile criticate au fost deja abrogate, nu mai poate face obiectul sesizării, cerând respingerea cererii Avocatului Poporului ca inadmisibilă.
Preşedintele Curţii, Ioan Vida, a susţinut în cadrul şedinţei de judecată, că este o situaţie inedită cu care Curtea Constituţională nu s-a mai întâlnit, respectiv, ca în ziua în care se pronunţă să apară o nouă reglementare vizavi de dispoziţiile criticate.
Judecătorii Curţii au rămas în deliberări şi se vor pronunţa asupra sesizării Avocatului Poporului.
Pe 28 octombrie, Guvernul a decis, printr-o ordonanţă, ca termenul de aplicare a legii privind majorarea cu 50% a salariilor profesorilor să fie aprilie 2009.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Ordonanta de Urgenta
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close