Antena 3 CNN Actualitate Organele unui bărbat din Arad au salvat viaţa altor trei români

Organele unui bărbat din Arad au salvat viaţa altor trei români

Organele unui bărbat din Arad au salvat viaţa altor trei români
Sursa foto: Foto: Observator
14 Ian 2011   •   08:04

Din durerea unei famili s-a născut speranţa pentru alte trei! Un bărbat de 67 de ani, din Arad, a murit, si chiar în ciuda vîrstei organele lui au fost prelevate şi au salvat alte vieţi. Ficatul a fost transplantat la Bucureşti, iar rinichii au ajuns la Cluj.

Intervenţia de la Timişoara este puţin mai deosebită decât celelalte, pentru că în România nu s-au făcut prea multe prelevări de la oameni în vărstă. Vă reamintesc, bărbatul aflat în moarte cerebrală avea 67 de ani. Medicii spun că se poate. Ficatul, de exemplu, în afară de capacitatea de regenerare, mai are o caracteristică aparte: nu prea îmbătrîneşte. Aşa că, dacă nu se face abuz de alcool şi nu este afectat de virusul hepatic, poate fi transplantat pînă la vârste înaintate.

Bărbatul de 67 a căzut din podul casei, acum trei zile. S-a lovit puternic la cap şi era ţinut în viaţa deparate.

Specialiştii din Timişoara, ajutaţi de colegii din Cluj Napoca şi din Bucureşti au intrat în operaţie după miezul nopţii. Prelevarea a durat şapte ore.

În ultima vreme, tot mai multe familii îndurerate au puterea să treacă peste nenorocirea lor şi să salveze alte vieţi, prin donarea de organe. La Timişoara, de exemplu, dacă în 2009 au fost doar trei prelevări, în 2010 au fost 15. în 2011, în 13 zile au avut loc două prelevări.

 


 

×
Subiecte în articol: Arad operatie organe
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close