Antena 3 CNN Actualitate Otopeni. Incendiu la motorul unui avion Wizz Air

Otopeni. Incendiu la motorul unui avion Wizz Air

Otopeni. Incendiu la motorul unui avion Wizz Air
30 Mai 2007   •   23:16

Un avion având 77 pasageri la bord nu a mai putut decola de pe aeroportul Henri Coandă, din cauza unui incendiu la unul dintre motoare. ?Incendiul a fost stins automat de sistemul special al avionului, înainte de intervenţia celor 25 de pompieri ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov, care s-au ocupat de evacuarea pasagerilor?, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Alin Maghiar.

Aeronava, un Airbus 320 aparţinând companiei low-cost Wizz Air, se îndrepta spre Budapesta şi trebuia să decoleze la ora 6 şi 20. Pasagerii au fost evacuaţi, iar acum se află în aeroport. Reprezentanţii companiei spun că pasagerii vor ajunge în Budapesta cu un alt avion, care va pleca de abia în jurul orei 18.

Wizz Air şi GE Comercial Aviation Services (GECAS) au încheiat, recent, un nou contract în sistem Sale and Lease Back, pentru încă patru aeronave Airbus A320, care vor fi livrate în 2008, potrivit unui comunicat al companiei Wizz Air. Potrivit termenilor contractuali, GECAS va prelua dreptul de proprietate asupra aeronavelor ulterior livrării acestora de către Airbus, iar Wizz Air le va închiria în sistem lease-back de la GECAS, pe o perioadă de 11 ani.

Cele două companii au încheiat, anterior, un astfel de contract pentru alte patru aeronave A320, ce vor fi livrate tot în 2008. Aeronavele sunt incluse în contractul de achiziţie semnat de către Wizz Air şi Airbus Industries pentru 44 de aeronave din familia A320.

Wizz Air oferă, în prezent, curse din Bucureşti şi Târgu Mureş pe 11 rute. Compania operează 90 de zboruri din Polonia, Ungaria, Bulgaria, Croaţia, Slovenia şi România către 50 de destinaţii europene. Flota Wizz Air este formată din 11 aeronave Airbus A320. În 2006, Wizz Air a transportat trei milioane de pasageri.

Antena3.ro

×
Parteneri
Florian Coldea, pus sub control judiciar cu cauţiune de 500.000 lei
x close