Antena 3 CNN Actualitate (P) Răspunderea penală a directorului Agenției pentru Protecția Mediului Ilfov și a directorului Direcției de Sănătate Publică Ilfov pentru acțiuni contra sănătății locuitorilor din jurul periculoasei gropi de gunoi Glina

(P) Răspunderea penală a directorului Agenției pentru Protecția Mediului Ilfov și a directorului Direcției de Sănătate Publică Ilfov pentru acțiuni contra sănătății locuitorilor din jurul periculoasei gropi de gunoi Glina

(P) Răspunderea penală a directorului Agenției pentru Protecția Mediului Ilfov și a directorului Direcției de Sănătate Publică Ilfov pentru acțiuni contra sănătății locuitorilor din jurul periculoasei gropi de gunoi Glina
25 Feb 2019   •   11:25

Atingerea unor relații privind conviețuirea socială făcută de directorul executiv al Agenției pentru Protecția Mediului Ilfov prin menținerea activității și prin promovarea reautorizării gropii de gunoi Glina aflată la o distanță de 70 de metri de casele locuite, agravată prin ascunderea documentelor reautorizării față de opinia publică afectată și acceptarea în deplină cunoștință de cauză a unor studii și analize false din partea poluatorului, are ca efecte multiple îmbolnăviri în rândul populației aflate în vecinătate, prin expunerea la boli infecțioase, epidemiologice, la răspândirea de germeni multirezistenți și afectarea gravă a sănătății oamenilor, transmite Asociația Europeană pentru Dezvoltare Ecodurabilă.

Directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Ilfov are și el o răspundere penală aproape la fel de mare ca cea a directorului executiv Agenției pentru Protecția Mediului Ilfov, acesta comunicând în decursul timpului dar și în cadrul procesului de reautorizare a periculoasei gropi de gunoi Glina, studii, concluzii și notificări voit confuze și eronate care au indus comisiei de analiză tehnică ideea că, deși la groapa de gunoi Glina nu se respectă distanța de protecție sanitară și se încalcă legea privind amplasarea depozitelor de deșeuri la o distanță de 1000 m față de locuințe, locuitorii aflați la o distanță de 70 de metri de muntele nociv de gunoi nu sunt afectați, iar medicii de familie nu au raportat îmbolnăviri care au legătură cu periculoasa groapă de gunoi.

Locuitorii neputincioși, oamenii îmbolnăviți și umiliți de atâta gunoi în acești ani dar și medicii onești și responsabili au transmis către asociația A.E.D.E. certificatele medicale care atestă atât bolile, proveniența și generarea acestora de mediul poluat și pulberile de gunoi nociv în suspensie aflate în jurul gropii de gunoi Glina, contrazicând adresele mincinoase ale directorului executiv al Direcției de Sănătate Publică Ilfov, Dr. Dănuț Crăciun dar și acțiunile ilegale ale directorului executiv al Agenției pentru Protecția Mediului Ilfov, Alin Romeo Ciprian Stanciu.

Până acum acești oameni îmbonăviți și înjosiți în propria dreptate au putut fi mințiți, manipulați și expoatați, plătind cu sănătatea lor, dar acum a sosit momentul ca cei care le-au vândut sănătatea și s-au jucat cu viața lor și a familiilor lor să plătească prețul abuzurilor și nelegiuirilor.

Aceste comunicări confuze venite de la directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Ilfov, Alin Romeo Ciprian Stanciu, au avut rolul de a înșela și de a induce în eroare reprezentanții altor autorități publice, prezente periodic la Agenția pentru Protecția Mediului Ilfov, în comisiile de analiză tehnică privind reautorizarea periculoasei gropi de gunoi Glina și aici facem referire la Consiliul Județean Ilfov reprezentată de Președinte Marian Petrache, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Ilfov aflat în subordinea Ministerului de Interne reprezentat de Colonel Șchiopu Orlando-Cătălin, Prefectura Ilfov, reprezentată de Prefect Marius – Cristian Ghincea, Sistemul de Gospodărire a Apelor Ilfov, reprezentată de Director Alexandru Popescu, Garda Națională de Mediu – Comisariatul General Ilfov, reprezentată de Comisar Șef Grigore Emil-Florin, Institutul Teritorial de Muncă Ilfov, reprezentat de Inspector Șef George Gavrilă și chiar reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Ilfov.

Mai mult, obligația directorului executiv al Agenției pentru Protecția Mediului Ilfov, Alin Romeo Ciprian Stanciu, era aceea de a lua toate hotărârile, inclusiv cea mai dificilă privind reautorizarea gropii de gunoi Glina, în prezența reprezentanților instituțiilor menționate anterior, reuniți în comisia de analiză tehnică, obligație pe care nu a respectat-o pe data de 12.02.2019 cînd a emis draftul de reautorizare a focarului de poluare.

Această hotărâre din 12 februarie a luat-o împreună cu cele două subordonate, Ing. Simona Crețu – Șef Serviciu Avize, Acorduri, Autorizații și Alina Posteiu – Ecolog, fără convocarea comisiei de analiză tehnică, dorind să fabrice rapid o probă pentru dosarul de la Tribunalul Ilfov care avea termen la data de 14.02.2019 și în care Ecorec, administratorul gropii de gunoi Glina, se judecă pentru suspendarea activității. Ori, convocarea comisiei de analiză tehnică pentru aprobarea draftului autorizației de mediu pentru groapa de gunoi putea ridica probleme pentru directorul executiv al Agenției pentru Protecția mediului Ilfov iar rezultatul cel mai probabil putea fi un vot negativ.

In acest fel directorul executiv al Agenției pentru Protecția Mediului Ilfov, Alin Romeo Ciprian Stanciu, a decis, sub presiunea obligațiilor față de cei de la groapa de gunoi, să facă rapid o infracțiune și un abuz în serviciu, împreună cu subordonatele Simona Crețu – Șef Serviciu Avize, Acorduri, Autorizații și Alina Posteiu – Ecolog, luând pe loc decizia privind eliberarea draftului de autorizație de mediu fără convocarea comisiei și fără respectarea termenelor prevăzute de lege.

Specialiștii noștri în domeniul juridic informează populația afectată în prezent de groapa de gunoi Glina care suferă de diverse maladii să apeleze la A.E.D.E. care promovează, în afara acțiunilor penale pentru tragerea la răspundere a funționarilor publici vinovați și acțiuni pentru recuperarea daunelor și a prejudiciilor care se cuvin populației afectate, de la toți cei care au fost implicați în falsuri și abuzuri privind procedura de reautorizare a focarului de poluare, atât funcționari persoane fizice cât și instituții și persoane juridice.

Vă rugăm să transmiteți toate documentele medicale și orice alt document care atestă afectarea stării dumneavoastre de sănătate prin poluarea de la groapa de gunoi la dresa de mail [email protected], urmând să vă contactăm personal.

De asemenea, rugăm medicii de familie, doctorii și cadrele sanitare oneste și responsabile față de profesie, să ne comunice orice document care atestă afectarea sănătății comunităților locale din comuna Glina, Popești-Leordeni, comuna Berceni și din cartiere bucureștene din jurul gropii de gunoi în vederea recuperării daunelor binemeritate de către cei care au suportat mizeriile inimaginabile ale conviețuirii lângă un munte de gunoi.

Specialiștii nostri în domeniul juridic informează funcționarii publici onești care cunosc date și informații privind ilegalitățile comise, au primit ordine nelegale de la șefii ierarici superiori și/sau se consideră implicați fără voie în demersurile ilegale privind reautorizarea gropii d egunoi Glina, că pot comunica cu cinste, onoare, curaj și responsabilitate aceste informații utile și importante la adresa de mail a asociației A.E.D.E., [email protected], totul cu siguranța și sub protecția anonimatului.

Funcționarii publici onești care aleg să demaște problemele din instituțiile publice o pot face invocând o lege care le permite sesizarea unei palete largi de abuzuri și infracțiuni. Este vorba despre legea nr. 571/2004 modificată iar persoanele care sesizează abuzurile sunt protejate de lege și numite avertizori de integritate. Mai bine avertizori de integritate decât complici la abuzurile și infracțiunile făcute de oameni meschini care pun în pericol fără cea mai mică remușcare sănătatea unor oameni nevinovați și lipsiți de apărare.

Asociația A.E.D.E este o asociație apolitica, ce are ca scop implicarea în promovarea și apărarea intereselor cetăţenilor în vederea creşterii calității vieţii conform standardelor europene și al asigurării unui mediu de viață sănătos, promovarea proiectelor de interes local și regional, educaţie, sănătate, protecţia mediului, spații verzi și asigurarea treansparenței instituţiilor în fața cetăţeanului.

Asociaţia noastră activează la nivel național și are reprezentanţi în comunele Popeşti Leordeni, Glina și Berceni, unde este amplasată groapa de gunoi Glina. Reprezentanţii asociaţiei din comunele menţionate se asigură că în comunitatea lor sunt respectate drepturile și interesele cetăţenilor.

Asociația Europenă pentru Dezvoltare Ecodurabilă A.E.D.E.

Vicepreședinte

Adrian MARDALE

 

×
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close