Antena 3 CNN Actualitate Panama Papers. El e violoncelistul care ar deține cheia averii ascunse a lui Vladimir Putin

Panama Papers. El e violoncelistul care ar deține cheia averii ascunse a lui Vladimir Putin

Panama Papers. El e violoncelistul care ar deține cheia averii ascunse a lui Vladimir Putin
Sursa foto: foto: bolshoirussia.com
05 Apr 2016   •   00:09

Este prieten cu Vladimir Putin, nasul uneia dintre fiicele sale si violoncelist la teatrul Mariinski. Dar, de 24 de ore, Serghei Roldughin este acuzat ca se afla in centrul unui complex sistem de societati-paravan ale apropiatilor presedintelui rus, potrivit Hotnews, care citează AFP.

Prieten din copilarie al lui Vladimir Putin, Serghei Roldughin, in varsta de 64 de ani, pare implicat intr-o nebuloasa de companii paravand gestionate de cabinetul panamez Mossack Fonseca, de unde documentele au fost sustrase.

Sonnette Overseas Inc. (SOI) si International Media Overseas (IMO), doua companii la care Serghei Roldughin este proprietar 100%, au cumparat astfel bucati imense din economia rusa prin intermediul unor companii offshore, printr-un sistem care aduce aminte de celebrele papusi rusesti Matrioska, potrivit Novaia Gazeta.

Un exemplu avansat de ziar: varful de lance al industriei auto rusesti Kamaz a trecut in 2008 sub controlul Avto Holdings Ltd, proprietate a SOI, cu ajutorul bancii moscovite de investitii Troika Dialog, trecuta ulterior sub controlul Sberbank, cea mai mare banca publica.

Investitiile serveau uneori pentru cumpararea de iahturi sau de hoteluri pentru placerile personale ale oligarhilor rusi. Astfel, 40 de milioane de ruble sunt investite in 2012 in statiunea de schi Igora unde s-a casatorit anul viitor fiica mai mare a lui Vladimir Putin, Ekaterina, arata Novaia Gazeta.

"Putin a avut ideea sa ascunda banii pe care i-a furat in locurile cele mai neasteptate, cu oamenii cei mai imprevizibili", a acuzat opozantul numarul 1 al Kremlinului, Alexei Navalny.

Solist la celebrul teatru Mariinski, Serghei Roldughin marturiseste ca nu este un "iubitor al riscurilor".

×
Subiecte în articol: Panama Papers
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close