Antena 3 CNN Actualitate România, fără ministru al Sănătății în pandemie. Vlad Voiculescu, la aceeași masă cu Andreea Moldovan

România, fără ministru al Sănătății în pandemie. Vlad Voiculescu, la aceeași masă cu Andreea Moldovan

Vlad Voiculescu este în continuare la Ministerul Sănătăţii. Acolo s-a întors în urmă cu puţin timp şi Andreea Moldovan, cea care a fost azi revocată din funcţie de premierul Florin Cîțu.

România, fără ministru al Sănătății în pandemie. Vlad Voiculescu, la aceeași masă cu Andreea Moldovan
Sursa foto: Hepta
de Cristina Ştefan    |    14 Apr 2021   •   18:59

 Între timp, criza sanitară nu aşteaptă reglarea conturilor pe plan România este pe punctul să rămână fără un pat liber la ATI, iar numărul celor care mor creşte de la o zi la alta.

Vlad Voiculescu, la aceeași masă cu Andreea Moldovan

''Cel mai probabil sunt discuţii în curs, în continuare, aici, la Ministerul Sănătăţii. Vorbim de ultimele discuţii pe care Vlad Voiculescu le are aici, la Minister. Ştim că se află şi fostul secretar de stat, Andreea Moldovan.

Cel mai probabil, Vlad Voiculescu şi Andreea Moldovan stau în acest moment la aceeaşi masă, dar Ceea ce este mai îngrijorător din toată această situaţie este faptul că, în acest moment, în prezent, sunt peste 750 de pacienţi în toate unităţile de Primiri Urgenţe din toată ţara care aşteaptă eliberarea unui pat şi care au nevoie de un loc într-o secție de Terapie Intensivă.

Deși ne confruntăm cu cea mai gravă problemă de la debutul pandemiei, în acest moment nu avem un ministru la Sănătate, nu avem un ministru interimar care ar putea lua o decizie într-o situație de criză.

Cel de-al doilea mandat al lui Vlad Voiculescu s-a încheiat cu scandal

Vedem că cel de-al doilea mandat al lui Vlad Voiculescu, aici, la Ministerul Sănătății se termină practic cu scandal. Știm că mai toată ziua au fost protestatari în fața Ministerului Sănătății. Știm că picătura care a umplut paharul a fost acel ordin publicat aseară în Monitorul Oficial, acel ordin semnat de către  Andreea Molodvan, fost secretar de stat. Prin acel ordin, practic se stabileau noi criteterii de carantinare a localităților. Și spunea Andreea Moldovan, că dacă s-ar lua după acele criterii, practic Capitala ar fi deja în carantină. Rămâne de văzut ce decizii vor lua autoritățile și când vom avea mai exact un nou șef la Ministerul Sănătății. Boala și virusul nu așteaptă, însă, cei care așteaptă sunt bolanvii din Unitățile de Primiri Urgență'', a transmis Cristina Ştefan, reporter Antena 3.

România devine singura ţară care, în plină pandemie, nu are şef la Sănătate, nici măcar interimar

Este cutremur în coaliţia de guvernare. Scandalul a fost detonat de premierul Cîţu, care l-a demis azi pe ministrul Sănătăţii. Deşi Vlad Voiculescu nu a avut nici până la această oră o reacţie, mai multe mişcări-şoc au venit de la cei din USR.

Dan Barna a anunţat că USR PLUS nu îl mai susţine pe Cîţu premier, anunţ care zguduie din temelii coaliţia. 

România este singura ţară fără ministru al Sănătăţii în plină pandemie. Nu există nici măcar şef interimar. Decretul de revocare a ministrului Sănătăţii a fost publicat în Monitorul Oficial.

Premierul trebuie ca în 5 zile să propună preşedintelui un nou ministru al Sănătăţii. 

 

 

×
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close