Antena 3 CNN Actualitate Papa Francisc, mesaj pentru pace în noaptea de Înviere: ”Biserica își invită fiii să stea de veghe și să se roage”

Papa Francisc, mesaj pentru pace în noaptea de Înviere: ”Biserica își invită fiii să stea de veghe și să se roage”

Peste un miliard de creștini catolici și protestanți din întreaga lume au celebrat miracolul Învierii la Vatican. Papa Francisc a oficia slujba an Bazilica Sfântul Petru și a făcut un nou apel la pace.

Papa Francisc, mesaj pentru pace în noaptea de Înviere: ”Biserica își invită fiii să stea de veghe și să se roage”
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    09 Apr 2023   •   13:32

Suveranul Pontif a oficiat astăzi, în Piața San Pietro, Sfânta Liturghie a Duminicii Învierii, urmată de tradiționalul mesaj pascal.

Mii de oameni s-au adunat de Înviere în Bazilica Sfântul Petru.

După ce vineri a lipsit de la drumul crucii, Papa Francisc a condus de această dată toată slujba.

”Frați și surori, în această noapte sfântă, în care Domnul nostru Iisus Hristos a trecut de la moarte la viață, Biserica își invită fiii, Răspândiți în întreaga lume să stea de veghe și să se roage”, a spus Papa Francisc.

Citește și: Papa Francisc a spălat în Joia Mare picioarele a 12 tineri deținuți, din mai multe țări, inclusiv România

Papa a făcut din nou un apel la încetarea tuturor războaielor, la fel cum se face de când Rusia a lansat invazia în Ucraina în februarie 2022.

Deși a fost externat din spital de doar 1 săptămână, Suveranul Pontif a părut să se simtă mai bine în timpul vigiliei Pascale.

În aceste zile, Vaticanul este o feerie. Piața San Pietro a fost transformată într-o grădină înflorită.

Ca și în anii precedenți pandemiei, bucuria învierii lui Hristos este însoțită de peste 35.000 de flori și de plante care împodobesc anul acesta celebra piață.

Miile de flori și plante ornamentale provin din Olanda, iar aranjamentele sunt realizate de florari ai Vaticanului, în colaborare cu experții din Olanda, Slovenia și Italia.

×
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close