Antena 3 CNN Actualitate Ce se întâmplă cu parada de 1 decembrie. Anunţul preşedintelui pentru Ziua Naţională a României

Ce se întâmplă cu parada de 1 decembrie. Anunţul preşedintelui pentru Ziua Naţională a României

Preşedintele Klaus Iohannis a vorbit miercuri despre ceremoniile de 1 Decembrie, care vor fi lipsite de fastul celorlalţi ani, din cauza pandemiei. Klaus Iohannis a declarat că în Bucureşti, va fi ţinută o ceremonie restrânsă, cu puţini invitaţi şi fără public.

Ce se întâmplă cu parada de 1 decembrie. Anunţul preşedintelui pentru Ziua Naţională a României
de Claudia Popovici    |    25 Noi 2020   •   18:30

Declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis despre ceremoniile de 1 Decembrie:

"În acest an, vom onora curajul şi sacrificiile înaintaşilor noştri, făcând noi înşine sacrificiul de a renunţa la bucuria participării împreună la manifestările publice tradiţionale.

Însă, cu siguranţă, vom fi împreună în spirit ca o naţiune puternică mereu unită şi solidară, atunci când în joc este chiar salvarea ţării noastre.

Din acest motiv, am decis ca ceremonia care avea loc în fiecare an la Arcul de Triumf să fie una extrem de restrânsă, la care să fie invitaţi ambasadori străini, medici şi personal medical.

Va fi o ceremonie scurtă, fără paradă militară şi fără participarea publicului larg

Recomandarea experţilor este de a renunţa la orice fel de reuniuni şi întâlniri publice sau private, fiindcă ele accelerează răspândirea virusului.

Sunt recomandări pe care vă îndemn să le respectăm şi pe 1 Decembrie."

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close