Antena 3 CNN Actualitate Bucureştiul va avea un nou parc în Sectorul 6

Bucureştiul va avea un nou parc în Sectorul 6

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, anunţă că va fi amenajat un nou parc în Capitală.

Bucureştiul va avea un nou parc în Sectorul 6
Sursa foto: Ciprian Ciucu/ Facebook
de Silvia Preda    |    16 Aug 2022   •   21:40

"Vom avea încă un parc în Sectorul 6, Parcul Lacul Morii! Invit joi, de la ora 12.00, toți arhitecții, urbaniștii, peisagiștii să vina la Primăria Sectorului 6 să afle de la sursă informațiile aferente concursului internațional de soluții pe care îl organizăm împreună cu Ordinul Arhitecților din România pentru zona Lacului Morii.

În concursul de soluții (acesta este o procedură de achiziții publice) vor intra pentru proiectare Parcul Crângaşi (modificări minimale, mai ales în zona parcării), zona adiacentă digului, insula, digul până la Chiajna și zona adiacentă acestuia și zona sudică a digului.

De asemenea, concursul va lua în calcul și activitățile/sporturile nautice ce pot fi organizate. Am discutat cu doamna Elisabeta Lipa, Președinta Federației Române de Canotaj pentru a obține acordul Apelor Romane pentru a organiza pe Lacul Morii o pista de 4 km, acesta fiind singurul lac din regiune care ar permite amenajarea unei astfel e piste. În contextul în care sportivii noștri câștigă medalii de aur, tare mi-ar plăcea să le punem la dispoziție toate facilitatile necesare în Sectorul 6. Stiu ca dl ministru Tánczos Barna sprijină ideea (m-a pus îl legătură cu dna. Lipă).

Am muncit mult să ajungem aici:
- Am identificat și inventariat terenurile adiacente;
- Am semnat un protocol pe 10 ani cu Apele Române pentru a putea amenaja digul, insula si pentru a putea folosi pentru diferite sporturi nautice luciul apei;
- Am contractat și finalizat studiile necesare temei de concurs: arheologic, dendrologic, de faună;
- Am contractat Ordinul Arhitecților pentru a derula concursul de soluții în beneficiul Secutorului 6;
- Am igenizat zona, am scos tone de deseuri.

De ce concurs de soluții pentru proiectare? Pentru că acesta este cea mai bună decizie. Un juriu complet independent, oameni cu reputație internațională, decide care este cea mai bună soluție, aducând multă valoare adăugată. Era simplu să contractăm o firmă de proiectare, dar un astfel de demers, competitiv, organizat pe bune, ne va permite să selectăm cea mai bună soluție! Știu, durează, dar avem ca exemplu experiența Clujului care a schimbat la față în bine mai multe zone, beneficiind de urbanism de calitate!

Dragi arhitecți, peisagiști și urbaniști ne vedem joi! La 12.00. La Primăria Sectorului 6. Veniți cu încredere, concursul e pe bune", a transmis primarul Ciprian Ciucu, marţi, pe Facebook.

×
Subiecte în articol: ciprian ciucu parc lacul morii
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close