Antena 3 CNN Actualitate Parlamentarii doresc să returneze patrimoniul sindicatelor

Parlamentarii doresc să returneze patrimoniul sindicatelor

Parlamentarii doresc să returneze patrimoniul sindicatelor
Sursa foto: casa de cultura a sindicatelor
30 Apr 2009   •   00:38

Partidul Social Democrat ar dori să retruneze sindicatelor patrimoniul acestora. Astfel, liderii PSD împreună cu un grup de parlamentari de la PDL şi PNL au depus la Senat un proiect de lege pentru reglementarea regimului juridic al patrimoniului sindical.
Se doreşte înfiinţarea unui cartel al marilor confederaţii sindicale, sub denumirea Uniunea Naţională Pentru Preluarea Patrimoniului Sindical, care să primească de la actualii proprietari terenurile şi imobilele care au aparţinut Confederaţiei Generale a Muncii, UGSR şi imobilele fostelor CAR-uri, înfiinţate de statul comunist printr-un decret din 1949.
Imobilele care se află în proprietatea regiilor autonome sau a societăţilor comerciale la care statul este acţionar vor trebui retrocedate în natură, iar cele care acum funcţionează ca spitale sau şcoli vor rămâne la stat timp de 5 ani, dar statul va trebui să plătească chirie sindicatului care le preia, scrie Cotidianul.
Liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu, estimează averea râvnită de sindicalişti la jumătate de miliard de euro. ?Nu s-a mai făcut o evaluare din 1990, dar dacă extrapolăm, adică înmulţim cu trei, de câte ori au crescut preţurile între timp, ajungem la această sumă?, explică Hossu calculul său. Acesta spune că patrimoniul cuprinde trei domenii: unităţile active din domeniul turistic din cele 17 staţiuni, peste 40 la număr, cele aproape 60 de case de cultură ale sindicatelor şi diversele active, cum ar fi sediile sau casele pionierilor, plus terenurile aferente.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: sindicate Cartel Alfa Bogdan Hossu
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close