Antena 3 CNN Actualitate Parlamentarii României au conturile pline, dar şi găuri pe măsură. Ce datorii au trecut aleşii în declaraţiile de avere

Parlamentarii României au conturile pline, dar şi găuri pe măsură. Ce datorii au trecut aleşii în declaraţiile de avere

Parlamentarii României au conturile pline, dar şi găuri pe măsură. Ce datorii au trecut aleşii în declaraţiile de avere
Sursa foto: Foto: www.quickonlinetips.com
de S.T.    |    11 Iul 2013   •   08:51

Parlamentarii României au conturile pline, dar şi găuri pe măsură. Senatorii s-au împrumutat anul trecut de sute de mii de euro de la bănci şi de la rudele cu stare.

Senatorul PSD Cristian Dumitrescu trebuie să achite până în 2018 un credit ipotecar de 260.000 de euro. Alţi 10.000 de euro îi datorează fratelui său, Bogdan Dumitrescu. Are însă de unde să returneze toţi aceşti bani, având în vedere că este unul dintre cei mai bogaţi parlamentari. Şase case, cinci terenuri şi peste 200.000 de euro în conturi figurează în declaraţia de avere a social-democratului.

Un alt senator cu avere, dar apăsat de datorii este social-democratul Florin Constantinescu. În 2012 s-a împrumutat de 200.000 de lei de la o persoană fizică şi de alţi 100.000 de lei de la un om de afaceri.

Datorii au şi senatorii din opoziţie. Liderul democrat-liberalilor, Cristian Rădulescu, s-a împrumutat de aproape 300.000 de euro de la două persoane fizice. Pe lângă aceşti bani, Rădulescu mai are de plătit un credit la bancă de 240.000 de euro. Nici el nu are de ce să-şi facă griji pentru că are de unde returna aceste sume.

Există însă şi parlamentari care dau cu împrumut. Nicolae Moga de la PSD şi-a împrumutat fiul cu 300.000 de lei şi cu aproape 225.000 de lei o altă persoană fizică.

Recordul la dărnicie îl deţine însă deputatul PSD Sebastian Ghiţă, care l-a împrumutat pe omul său de casă, Alex Iacobescu, cu peste 90 de milioane de euro!




×
Subiecte în articol: declaratii de avere
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close