Antena 3 CNN Actualitate Pastilele de slăbit care pot provoca infarct încă se găsesc în farmacii (VIDEO)

Pastilele de slăbit care pot provoca infarct încă se găsesc în farmacii (VIDEO)

Pastilele de slăbit care pot provoca infarct încă se găsesc în farmacii (VIDEO)
Sursa foto: pastile
27 Ian 2010   •   22:11

Medicamentele de slăbit care pot duce la infarct sau accident vascular sunt încă pe piaţă. Asta la o săptămână după ce autorităţile au anunţat că le retrag. E mai greu, ce-i drept, sa faci rost de ele, însă există farmacişti dispuşi să scape de pastile.

Reductil e unul dintre medicamentele pentru slãbit retras de la vânzare. Teoretic. Practic, ele încã se gãsesc în farmacii şi nu sunt ţinute în depozit. Ci chiar pot fi cumpãrate.

Un studiu fãcut vreme de 6 ani, pe 10.000 de pacienţi, a arãtat cã utilizarea medicamentelor pe bazã de sibutraminã poate fi dãunãtoare. Ceea ce a dus la suspendarea autorizaţiei de punere pe piaţã în toatã Europa, inclusiv în România.

La cinci zile dupã ce a fost retrase de la vânzare, inspectorii Agenþiei Naţionale a Medicamentului au ieşit pe teren pentru a verifica dacã aceste medicamente sunt ţinute în depozite sau pe raft. Însã, farmaciştii care încã le comercializeazã nu riscã prea multe.

Existã şi obligaþii din partea medicilor. De vineri, ei nu mai au voie sã prescrie niciunul din medicamentele pe bazã de siburaminã.



Obsrvator

×
Subiecte în articol: medicament farmacii
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close