Antena 3 CNN Actualitate Patriarhia Română nu este de acord cu oprirea lucrărilor la locaşurile de cult, în ciuda crizei

Patriarhia Română nu este de acord cu oprirea lucrărilor la locaşurile de cult, în ciuda crizei

Patriarhia Română nu este de acord cu oprirea lucrărilor la locaşurile de cult, în ciuda crizei
12 Mai 2010   •   18:29

Patriarhia Română consideră că lucrările la locaşurile de cult, aflate în diferite stadii de construcţie, nu trebuie oprite, în ciuda vocilor care sugerează contrariul, din cauza situaţiei economico-financiare cu care se confruntă România, relatează Mediafax, care citează un comunicat al Patriarhiei.

"Considerăm înşelătoare opinia conform căreia trebuie făcute economii, inclusiv prin sistarea lucrărilor la lăcaşurile de cult aflate în construcţie, deoarece prin edificarea unui lăcaş de cult se întăreşte solidaritatea şi cooperarea dintre credincioşi, inclusiv întărirea vieţii spirituale, care permite oamenilor să depăşească orice fel de criză, fără să se autodemoleze, ajungând la deznădejde sau la dezumanizare. În eventualitatea întreruperii lucrărilor deja începute sau a amânării începerii construirii de noi biserici deja proiectate există riscul deteriorării rapide a construcţiei aflate în curs de execuţie, precum şi a materialelor de construcţie achiziţionate", potrivit unui comunicat al Patriarhiei Române.

Reprezentanţii BOR consideră că oprirea lucrărilor începute înseamnă o ?consacrare a eşecului? unui lucru bine început dar nefinalizat.

Bor este de părere că această criză financiară vine în urma ?unei profunde crize spirituale şi morale care poate fi depăşită prin sporirea credinţei, a rugăciunii şi cooperării pentru a finaliza un lăcaş de cult care adună oameni, care sunt învăţaţi să se respecte şi să se ajute reciproc".

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Patriarhia Romana
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close