Antena 3 Actualitate Patriarhul Daniel cere 20 de milioane de lei pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului

Patriarhul Daniel cere 20 de milioane de lei pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului

15 Dec 2010   •   23:31
Patriarhul Daniel cere 20 de milioane de lei pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului
Sursa foto: Foto: Intact Images

20 de milioane de lei de la buget ar putea să ne coste, la anul, construirea Catedralei Mântuirii Neamului. Este suma pe care o cere Patriarhia pentru demararea lucrărilor. Patriarhul Daniel i-a şi trimis o scrisoare şefei Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, pentru a-l sprijini în obţinerea banilor.

Suma de 20 de milioane de lei ar reprezenta doar 10 % din costurile pe care le presupune construirea Catedralei, aproximativ 200 de milioane de lei. În scrisoarea trimisă Robertei Anasatase, Patriarhul Daniel precizează că restul banilor vor fi obţinuţi din donaţiile credincioşilor.

Cererea Patriarhului a ajuns pe masa parlamentarilor din Comisiile de buget-finanţe, care vor decide dacă aceşti bani pot fi alocaţi prin legea bugetul pe 2011. Între timp, în curtea Parlamentului deja se amenajează şantierul pe locul unde va fi ridicată viitoarea Catedrală a Mântuirii Neamului.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close