Antena 3 CNN Actualitate Patronii clubului Colectiv au plâns în faţa procurorilor

Patronii clubului Colectiv au plâns în faţa procurorilor

Patronii clubului Colectiv au plâns în faţa procurorilor
03 Noi 2015   •   19:26

"Sunt împietrit de durere. Am şi eu prieteni dragi. Stau cu capul plecat în faţa judecăţii". Este mesajul unuia dintre patronii Colectiv, trimis unei ţări în doliu, prin avocatul său. Toţi cei trei asociaţi ai clubului şi-au petrecut noaptea după gratii. Şi nu s-au oprit din plâns.

Alin Anastasescu, Cătălin Gancea şi Costin Mincu sunt la instanţă cu propunere de arestare pentru următoarele 29 de zile. Însă în ţinta acuzaţiilor este şi primarul Cristian Popescu Piedone, cel care a avizat clubul în sectorul pe care-l păstoreşte şi împotriva căruia s-a făcut marş în centrul Bucureştiului.

Ei sunt acuzaţi că au ucis, în masă, prin nepăsare. Ar fi ocolit legea, sistematic. Anchetatorii trebuie să refacă traseul tuturor documentelor, să verifice dacă au fost ajutaţi să funcţioneze. Sau toleraţi.

Cei trei patroni Colectiv ar fi declarat pe proprie răspundere că au un restaurant cu 80 de locuri. În timpul concertului, adăpostea câteva sute de suflete.

Inspectorii de la ISU au acum puterea de a închide cluburile fără autorizaţie de securitate la incendiu. Au lansat şi un apel pentru toţi locuitorii Capitalei să raporteze bombele cu ceas numite cluburi. Să fie oprite, înainte de o nouă tragedie.


×
Subiecte în articol: Club Colectiv
Parteneri
Waze a lansat o nouă funcție, cerută de toți șoferii!
x close