Antena 3 CNN Actualitate Patru elevi din Timișoara, calificați în finala unui concurs de robotică al NASA, nu au bani să plece în SUA

Patru elevi din Timișoara, calificați în finala unui concurs de robotică al NASA, nu au bani să plece în SUA

Patru elevi din Timișoara, calificați în finala unui concurs de robotică al NASA, nu au bani să plece în SUA
Sursa foto: foto: opiniatimisoarei.ro
01 Ian 2017   •   21:38

Patru copii din Timisoara, printre cei mai buni din lume, in robotica. Acestia au reusit sa se califice in finala unui dintre cele mai prestigioase concursuri din lume, care se va desfasura, luna aceasta, in Statele Unite, potrivit opiniatimisoarei.ro.

Fineas Silaghi, Vlad Mihai Ciuleanu, David Candreanu si Pavel Prodaniuc sunt cei patru liceeni care, sub indrumarea profesorului Gabriela Nusa Cojocaru, au reusit o performanta greu de egalat.

Echipa lor, heRObotics este a sasea din cele 14 finaliste ale Concursului International Zero Robotics, ce are ca scop programarea robotilor SPHERES – sateliti experimentali de la bordul Statiei Spatiale Internationale.

Cei patru au fost invitati sa participe la finala concursului, insa eforturile financiare pentru a ajunge in SUA sunt unele foarte mari.

„Prin proiect este asigurat accesul in sediul MIT inclusiv in Laboratoarele Space, precum si pranzul in ziua evenimetului. Echipa trebuie sa isi acopere costurile pentru transport, cazare si hrana in restul perioadei de desfasurare, precum si cheltuielile pentru obtinerea vizei SUA. Suma pentru deplasarea la MIT-Boston (USA Cambridge, Massachusetts) se ridica la aproximativ 6400 $ (in care intra transport Romania-SUA – 5000 $; hrana – 600 $; cazare – 500 $; transport local– 300 $). Presupunand ca vom identifica oameni de bine care sa contribuie la pregatirea si perfectionarea tinerilor supradotati, ambasadori ai Romaniei la nivel mondial, ne vom intensifica eforturile in identificarea sponsorilor locali si nu numai pentru familiile copiilor nostri”, au transmis reprezentantii Inspectoratului Scolar Timis.

Timpul e foarte scurt, din pacate. Finala Concursului International Zero Robotics va avea loc in 27 ianuarie, in Massachusetts, SUA.

 

×
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close