Antena 3 CNN Actualitate Patru persoane, cercetate în arest deoarece sechestrau bătrâni pentru a le lua apartamentele (VIDEO)

Patru persoane, cercetate în arest deoarece sechestrau bătrâni pentru a le lua apartamentele (VIDEO)

Patru persoane, cercetate în arest deoarece sechestrau bătrâni pentru a le lua apartamentele (VIDEO)
30 Apr 2009   •   10:33

Patru persoane din Bucureşti sunt cercetate în arest şi una în libertate după ce au fost depistate că sechestrau bătrâni cărora nu le dădea drumul până nu intrau în posesia apartamentelor acestora. Acuzaţiile principale: înşelăciune, fals, uz de fals şi lipsire de libertate în mod ilegal. Audierile au durat toată noaptea.

Cei cinci suspecţi supravegheau o perioadă mai lungă de timp persoane cu handicap neuro-psihic, ca să vadă dacă aceştia au rude sau se află în grija cuiva. Apoi îi duceau într-un imobil de pe o stradă din sectorul 2 şi îi ţineau acolo până întocmeau documente false prin care îi deposedau de proprietăţile personale.

"Membrii acestei grupări erau cunoscuţi cu astfel de preocupări, activitatea lor a fost documentată o perioadă de timp, lucrurile au fost puse cap la cap şi iată, în această dimineaţă s-a intervenit, a fost efectuată o percheziţie la imobilul respectiv. În acel imobil au fost găsite şase persoane având vârste diferite şi unele dintre ele cu dizabilităţi psihice", a declarat Christian Ciocan, purtător de cuvânt Poliţia Capitalei.

Patru membri ai reţelei au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile. Cel de al cincilea este un minor şi va fi cercetat în libertate. Aceştia sunt acuzaţi de lipsire de libertate, înşelăciune, fals şi uz de fals.



Antena 3

×
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close