Antena 3 CNN Actualitate Patru români au furat țigări de contrabandă de la Poliție, apoi le-au vândut ”la negru”

Patru români au furat țigări de contrabandă de la Poliție, apoi le-au vândut ”la negru”

Patru români au furat țigări de contrabandă de la Poliție, apoi le-au vândut ”la negru”
Sursa foto: Foto: pixabay.com
08 Feb 2019   •   20:41

Un bărbat şi trei femei au fost trimişi în judecată de procurorii DIICOT Galaţi pentru constituirea unei grupări care a preluat şi valorificat o importantă cantitate de ţigări de contrabandă, aflată în custodia Poliţiei Judeţene Galaţi. Liderul grupării era controlor vamal superior la Biroul Vamal de Frontieră Galaţi şi ar fi întocmit în fals mai multe sentinţe judecătoreşti şi adrese în numele instituţiei unde lucra pentru a prelua ţigările de la Poliţie, de unde le transporta la locuinţa mamei iubitei sale. De acolo erau preluate şi valorificate de cea de-a treia femeie implicată, cunoscută că vindea ţigări de contrabandă.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Galaţi au dispus, vineri, trimiterea în judecată a patru persoane pentru constituire a unui grup infracţional organizat, contrabandă calificată în formă continuată, fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată, fals intelectual în formă continuată, uz de fals în formă continuată.

Astfel, procurorii spun că, în perioada mai - decembrie 2017, în judeţul Galaţi a acţionat o grupare constituită pentru obţinerea unor importante profituri materiale prin preluare, transport, depozitare, predare şi vânzare a unor cantităţi de ţigări provenite din contrabandă aflate în custodia Poliţiei Judeţene Galaţi - Serviciul Cazier Judiciar, Statistică şi Evidenţe Operative.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close