Antena 3 CNN Actualitate Patru victime ale exploziei de la Petrila, în drum spre morga spitalului Petroşani

Patru victime ale exploziei de la Petrila, în drum spre morga spitalului Petroşani

Patru victime ale exploziei de la Petrila, în drum spre morga spitalului Petroşani
17 Noi 2008   •   18:24

Mineriii salvatori au reuşit să scoată 4 cadavre din mina de la Petrila. Potrivit lui Dan Pricăjan,prefectul judeţului Hunedoara, în scurt timp se va încerca scoaterea celorlaţi patru mineri decedaţi sâmbăta în mină. Tot acesta a declarat că acţiunea a fost extrem de dificilă din cauza condiţiilor atmosferice din mină.
Prefectul a anunţat numele celor patru mineri scoşi la suprafaţă. Este vorba despre Elekes Attila, Mateş Dan, Puian Nicolae şi Frăţilă Daniel.
Prima echipă a intrat în mină de dimineaţă, însă căutările s-au oprit, din cauza condiţiilor din subterană. Câteva ore mai târziu, alţi nouă mineri au intrat în subteran pentru a scoate la suprafaţă trupurile celor 8 mineri morţi.
Aceştia vor stabili care este concentraţia de gaz metan, pentru a putea mergem mai departe. Cei patru care au coborât înaintea lor nu au putut înainta decât până la orizontul 250, adică la mai puţin de jumătate din drum.
Concentraţia mare de gaz metan face extrem de dificilă intervenţia salvatorilor. Întreaga zonă este ventilată în fiecare oră, dar membrii comitetului de criză spun că recuperarea trupurilor celor opt mineri ar putea dura între 3 zile şi o lună.
În plus, căutările sunt îngreunate de faptul că nu se ştie cu exactitate locul în care sunt corpurile ortacilor.
Dacă aveţi mai multe informaţii despre incidentul de la mina Petrila, sau despre incidente asemănătoare, petrecute în minele din Valea Jiului, puteţi trimite informaţiile şi imaginile la adresa www.videonews.ro. Antena 3 şi Antena3.ro vă vor transforma informaţiile într-un material de presă.

Antena 3

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close