Antena 3 CNN Actualitate Pe 24 noiembrie începe campania naţională de vaccinare împotriva cancerului de col uterin

Pe 24 noiembrie începe campania naţională de vaccinare împotriva cancerului de col uterin

Pe 24 noiembrie începe campania naţională de vaccinare împotriva cancerului de col uterin
20 Noi 2008   •   13:12

Şase femei mor în fiecare zi în România, din cauza cancerului de col uterin. Autorităţile au demarat un program de vaccinare gratuită a elevelor de clasa a IV-a, împotriva virusului HPV, responsabil de apariţia bolii.
Ministerul Administraţiei şi Internelor organizează joi o videoconferinţă cu autorităţile sanitare din teritoriu pentru a pune la punct detaliile acestei campanii. Totodată va fi lansată şi campania de informare cu privire la vaccinarea împotiva HPV, pentru ca de luni să înceapă vaccinarea propriu-zisă.
18.000 de fete de clasa a patra vor beneficia de vaccinul gratuit, pentru a participa la program fiind necesar acordul părinţilor. Cei care nu doresc ca fetele lor să fie vaccinate vor trebui să completeze o declaraţie pe propria răspundere.
În acest timp în SUA, vaccinul a născut foarte multe controverse, peste 20 de decese fiind asociate cu acesta. Cele două vaccinuri utilizate în campania naţională vor fi Gardasil de la Merk şi Cervarix de la GlaxoSmithKline, introduse pe piaţă în urmă cu doi ani şi jumătate.
Campania se va desfăşura în trei faze, aferente celor trei doze ale vaccinului care trebuie administrate. Prima fază va avea loc între 24 noiembrie şi 1 decembrie 2008, urmând ca celelalte două faze să se desfăşoare în ianuarie, respectiv mai 2009.
Potrivit iniţiatorilor campaniei, vaccinul a fost achiziţionat prin negociere directă cu cei doi furnizori, suma toatală cheltuită pentru această acţiune ridicându-se la 30 milioane de euro.
Antena3.ro

×
Parteneri
Motivul răpirii omului de afaceri moldovean dintr-o parcare din Capitală
x close