Antena 3 CNN Actualitate Pedeapsa cu moartea pentru pedofili. Iniţiatorii proiectului pentru castrarea chimică cer pedepse mai aspre

Pedeapsa cu moartea pentru pedofili. Iniţiatorii proiectului pentru castrarea chimică cer pedepse mai aspre

Pedeapsa cu moartea pentru pedofili. Iniţiatorii proiectului pentru castrarea chimică cer pedepse mai aspre
Sursa foto: Foto:irah-thisistheway.blogspot.com
de N.B.    |    29 Noi 2011   •   16:45

Iniţiatorii proiectului privind castrarea chimică a pedofililor consideră că ar trebui instituite chiar măsuri mai dure, mergând pâna la reintroducerea pedepsei cu moartea, informează Mediafax.

După ce legea a fost aprobată tacit în Senat, iniţiatorii proiectului sunconvinşi că acesta va trece şi de Camera Deputaţilor, for decizional.

Deputatul PDL Alin Popoviciu a declarat că procedeul de castrare chimică, care inhibă pornirile sexuale, este cu mult mai uman decât abuzul asupra unui copil. "Orice s-ar spune, că este inuman, că este dureros, mai inuman este să abuzezi de un copil decât să castrezi un pedofil" a declarat acesta.

Popoviciu a argumentat că era necesar acest proiect pe faptul că unt mulţi străini care vin în România în acest scop deoarece ţara noastră are o legislaţie mult mai permisivă decât în alte state.

Un alt semnatar al iniţiativei legislative, deputatul PDL Cătălin Croitoru, susţine că pedeapsa este prea mică faţă de gravitatea faptelor.

"Este nevoie ca astfel de persoane să primească ce merită. Faptele sunt de o gravitate deosebită. Şansa lor este că, fiind o ţară europeană şi creştină, pedeapsa cu moartea s-a desfiinţat. Poate o meritau", a spus Croitoru.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close