Antena 3 CNN Actualitate Zeci de mii de credincioşi s-au rugat timp de trei zile la Icoana Maicii Domnului de la mănăstirea Nicula

Zeci de mii de credincioşi s-au rugat timp de trei zile la Icoana Maicii Domnului de la mănăstirea Nicula

Au fost trei zile de ceremonii impresionante la Mănăstirea Nicula din Cluj. Peste 20.000 de credincioși au participat la slujbe şi s-au închinat la icoana Maicii Domnului. Nici măcar vremea severă nu i-a oprit pe pelerinii din rugăciune.

Zeci de mii de credincioşi s-au rugat timp de trei zile la Icoana Maicii Domnului de la mănăstirea Nicula
de Ovidiu Stan    |    15 Aug 2022   •   13:14

Astăzi, credincioșii împreună cu preoții au săvârșit slujba liturghiei din sfânta zi Adormirii Maicii Domnului.

Mulți dintre cei peste 20.000 de oameni au plecat deja către casele lor după ce au primit binecuvântare de la părintele, dar câțiva dintre credincioși au rămas pentru a aduce jerfă la icoana Maicii Domnului, icoana făcătoare de minuni.

Spun părinții sfinți că aceasta ar fi lăcrimat în anul 1699 și de atunci aduce bucurie și împliniri în casele credincioșilor care vin să se roage la Mănăstirea Nicula.

Au fost 3 zile de sărbătoare în care oamenii au venit și s-au pregătit pentru curățirea sufletească, au ținut post, au primit spovedanie și sfânta împărtășanie de la preoți. 25 de preoți au spovedit, trei au împărtășit.

Forțele de ordine au fost şi ele impresionante. De asemenea, 250 de jandarmi, polițiștii și lucrători de la ISU, inclusiv de la Serviciul pentru Situații de Urgență, au asigurat liniștea și intervențiile la Nicula.

În zonă s-au servit sarmale, celebra mâncare tradițională de la Cluj, dar și multe bidoane cu apă, pentru că oamenii au avut nevoie să se hidrateze.

Cel mai mare pelerinaj al verii i-a astăzi sfârşit.

×
Subiecte în articol: Maica Domnului Nicula
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close