Antena 3 CNN Actualitate Pensionarii militari au protestat în faţa Academiei Militare, nemulţumiţi de reducerea pensiilor

Pensionarii militari au protestat în faţa Academiei Militare, nemulţumiţi de reducerea pensiilor

Pensionarii militari au protestat în faţa Academiei Militare, nemulţumiţi de reducerea pensiilor
Sursa foto: Foto: Videonews
de M.Z.    |    07 Oct 2011   •   17:11

Sute de pensionari militari şi membrii ai mai multor organizaţii civice, coordonate de Platforma Civică au protestat vineri, în faţa Academiei Militare. Nemulţumirile oamenilor sunt legate de reducerea pensiilor, dar şi de faptul că de la 1 ianuarie, acestea vor fi îngheţate.

Protestatarii adunaţi în faţa Academiei Militare au cerut Guvernului să îşi poată redobândi statutul de cadre militare, care, spun ei, le-a fost luat şi astfel recalcularea pensiilor.

"Nu mai există pensionari militari cu excepţia a 77 de membri ai sindicatului care au hotărâri de tribunal definitive şi irevocabile. Toţi ceilalţi suntem civili, dependenţi de punctul de pensie. Cu toţi pensionarii României se va întâmpla un dezastru de la 1 ianuarie, va veni impozitarea de la zero a tuturor pensiilor, plafonarea", a declarat Mircea Dogaru, preşedintele Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate.
sng_07_academia_militara_ 12_po

Alături de pensionarii militari, au participat şi sute de oameni simpli, membri ai mai multor organizaţii civice sub coordonarea Platformei Civice.

 


×
Subiecte în articol: protest reducere pensie
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close