Antena 3 CNN Actualitate Percheziții DNA în cazul Căminelor Groazei. Sunt vizați funcționari din Ministerul Muncii

Percheziții DNA în cazul Căminelor Groazei. Sunt vizați funcționari din Ministerul Muncii

Procurorii DNA fac percheziții la sediul Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială Ilfov (AJPIS), din subordinea Ministerului Muncii, în cazul Căminelor Groazei.

de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Iul 2023   •   09:22

Procurorii DNA fac percheziții, joi, la sediul Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială din Ilfov.

Verificările sunt făcute cu privire la reavizarea funcționării unora dintre centrele de bătrâni din Ilfov.

DNA face percheziții și la domiciliile unor funcționari publici.

Sunt vizați doi funcționari de la Agenția Județeană de Plăți și Inspecție Socială Ilfov (AJPIS), pe care procurorii DNA îi suspectează că l-au acoperit pe Ștefan Godei să acopere neregulile constatate la funcționarea azilului de bătrâni.

Citește și: "Cereau ajutor! Aruncau scrisori peste gard". Mărturiile cutremurătoare ale vecinilor de lângă unul dintre Căminele Groazei 

Procurorii susțin că cei doi funcționari l-ar fi ajutat pe Godei să mute bătrânii din azil ”ca marfa dintr-un depozit” pentru care Centrul Armonia să pară că îndeplinește condițiile legale de funcționare.

AJPIS Ilfov este o instituție în subordinea Ministerului Muncii care are rolul de a verifica modul în care centrele sociale respectă legislația.

Centrul Armonia a fost operat de un ONG înființat de Ștefan Godei, fost șofer în Primăria București în mandatul Gabrielei Firea, și Ligia Enache, prietena și consiliera Gabrielei Firea.

×
Parteneri
Klaus Iohannis iese la pensie. Postul său de profesor va fi scos la concurs
x close