Antena 3 CNN Actualitate Percheziții la o importantă jurnalistă de opoziţie din Moscova

Percheziții la o importantă jurnalistă de opoziţie din Moscova

Percheziții la o importantă jurnalistă de opoziţie din Moscova
28 Feb 2017   •   13:14

O percheziţie era în curs de desfăşurare în cursul zilei de marţi la domiciliul uneia din principalele jurnaliste de opoziţie din Moscova, Zoia Svetova, a indicat soţul său Viktor Dziadko, citat de AFP, potrivit Agerpres.

"Zece persoane participă la percheziţie", a precizat el în cursul unei scurte convorbiri telefonice, în timp ce operaţiunea dura deja de două ore.

Membră a Comisiei de supraveghere a închisorilor timp de mai mulţi ani, Zoia Svetova, 57 de ani, a scris numeroase articole în care denunţa relele tratamente şi cazurile de torturi în locurile de detenţie, pe baza mărturiilor deţinuţilor.

Ea este şi un cronicar sever al sistemului judiciar şi a acuzat în mai multe rânduri autorităţile că au condamnat persoane nevinovate în simulacre de procese, în dosare de spionaj şi cu conotaţie politică.

Jurnalista colaborează cu regularitate la site-ul internet Rusia deschisă, finanţat de opozantul din exil şi fost oligarh, Mihail Hodorkovski, la revista New Times şi la postul de radio american Radio Svoboda (Radio Liberty).

Laureată în două rânduri a premiului Saharov, decernat de Parlamentul European, Zoia Svetova este fiica a doi disidenţi şi deţinuţi politici din epoca sovietică, Felix Svetov şi Zoia Krahmalnikova.

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close