Antena 3 CNN Actualitate Reguli noi pentru șoferi. Permisul auto, doar pentru cei care au absolvit cel puțin 11 clase

Reguli noi pentru șoferi. Permisul auto, doar pentru cei care au absolvit cel puțin 11 clase

Reguli noi pentru șoferi. Permisul auto, doar pentru cei care au absolvit cel puțin 11 clase
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    10 Noi 2016   •   22:13

Permisul de conducere auto nu va mai fi eliberat decât persoanelor care au absolvit la școală cel puțin 11 clase. Modificarea ar trebui să fie introdusă de Executiv printr-un act normativ care va schimba actuala legislație rutieră, potrivit Profit.ro.

Astfel, printre prevederile actului, se numără obligativitatea absolvirii învățământului minim obligatoriu pentru obținerea permisului de conducere pentru ca șoferul să aibă capacitatea intelectuală de a învăța regulile de circulație și de a analiza în trafic indicatoarele rutiere.

Din momentul în care Guvernul va schimba însă legislația, cine nu a terminat la școală 11 clase nu va mai primi permisul de șofer auto. Prin această restricție, Guvernul vrea să se asigure că cine se află la volan are capacitatea intelectuală de a învăța regulile de circulație și de a analiza în trafic indicatoarele rutiere.

Conform Legii educației naționale, învățământul general obligatoriu este de 11 clase. Totodată, modificările ar putea afecta și șoferii care au deja permis de conducere și care ar putea fi nevoiți să îl predea după o anumită vârstă.
 

 

×
Subiecte în articol: permis permis auto
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close