Antena 3 CNN Actualitate Peste 1.500 de manifestanţi protestează la -7 grade Celsius. Este a 15-a zi de proteste în ţară

Peste 1.500 de manifestanţi protestează la -7 grade Celsius. Este a 15-a zi de proteste în ţară

Peste 1.500 de manifestanţi protestează la -7 grade Celsius. Este a 15-a zi de proteste în ţară
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    26 Ian 2012   •   18:25

Peste 1.500 de români au protestat, joi, pentru a 14-a zi consecutivă în Capitală şi a 15-a în ţară, în ciuda temperaturilor scăzute. În Satu Mare, Bucureşti, Mehedinţi şi Prahova  oamenii au ieşit în stradă, scandând lozinci împotriva puterii.

Aproximativ 400 de oameni, majoritatea membri ai unei organizaţii de revoluţionari, protestează şi joi în Piaţa Universităţii din Bucureşti, în ciuda temperaturilor de -7 grade Celsius, informează Mediafax. Românii s-au strâns pe treptele din faţa Teatrului Naţional, în a 14-a zi consecutivă de proteste în Capitală.

Protestatarii scandează lozinci împotriva preşedintelui Traian Băsescu, împotriva premierului Emil Boc şi, mai rar, împotriva întregii clase politice: "Plouă, ninge, noi vom învinge" şi "Ciumpalac îngheţat".

Câţiva dintre protestatari s-au declarat nemulţumiţi de lipsa echipelor de televiziune, prezente în piaţă în număr foarte mare până joi, unul dintre oameni explicându-le altor câţiva din grupul său că cel mai probabil presa este ocupată cu relatări despre oamenii înzăpeziţi. Câţiva dintre oameni au în mâini drapele tricolore, dar şi pancarte cu mesaje prin care cer demisia preşedintelui şi a premierului.

Câteva grupe de jandarmi se află în zonă şi supraveghează protestul.

Peste 1.000 de sindicalişti, majoritatea angajaţi ai fabricii Electrolux Satu Mare au participat, joi, la un miting în centrul municipiului, pichetând şi Prefectura, potrivit Agerpres. Protestatarii au huiduit în faţa sediului PDL şi au scandat lozinci împotriva guvernului şi a preşedintelui Traian Băsescu.

Sindicaliştilor de la Electrolux li s-au alăturat cei de la Federaţia Educaţiei Naţionale, sindicatul fabricii Mondiala şi cel al poliţiştilor de frontieră.

Potrivit preşedintelui sindicatului Cartel Alfa Satu Mare, Sorin Faur, principala nemulţumire o reprezintă modificările aduse Codului Muncii, primii afectaţi fiind cei peste 800 de angajaţi Electrolux, care rămân fără contracte colective de muncă.

Faur a precizat că astfel de mitinguri vor mai fi organizate vineri 27 ianuarie, luni 30 ianuarie şi marţi 31 ianuarie.

Şi la Mehedinţi, aproximativ 80 de persoane au protestat spontan joi în Piaţa Palatului administrativ al prefecturii din municipiul Drobeta Turnu Severin, ei scandând lozinci antiguvernamentale şi antiprezidenţiale. Manifestanţii spun că vor înceta protestul atunci când guvernul va renunţa la măsurile de austeritate.

Cei mai mulţi oameni strânşi la miting se declară nemulţumiţi pentru că niciun reprezentant al autorităţilor locale nu a dorit să intre în dialog cu ei.

Un număr de aproximativ 40 de membri ai asociaţiilor de revoluţionari au protestat, joi, pentru a 13-a zi consecutiv, în centrul municipiului Ploieşti împotriva puterii.

Durata protestului lor, pentru care au obţinut autorizaţie, a fost micşorată din cauza temperaturilor de sub cinci grade şi a vântului care bate cu putere.

Revoluţionarii, care au avut fluiere, vuvuzele şi steaguri ale României, au cerut demisia preşedintelui Traian Băsescu şi organizarea de alegeri anticipate şi au scandat "Hoţii!", "Demisia" şi "Jos Guvernul!".

 
 


×
Subiecte în articol: proteste manifestanti ger
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close