Antena 3 CNN Actualitate Peste 3.000 de bucureșteni s-au înscris, în numai câteva ore, pentru a fi testați pentru COVID-19

Peste 3.000 de bucureșteni s-au înscris, în numai câteva ore, pentru a fi testați pentru COVID-19

Peste 3.000 de locuitori ai Capitalei s-au înscris deja în programul „Testăm pentru București”, a anunțat Municipalitatea, la numai câteva ore de la lansarea proiectului care permite testarea gratuită pentru COVID-19.

Peste 3.000 de bucureșteni s-au înscris, în numai câteva ore, pentru a fi testați pentru COVID-19
Sursa foto: pixabay
22 Mai 2020   •   21:35

„Mă bucur foarte mult că peste 3.000 de bucureșteni au accesat platforma online http://testampentrubucuresti.assmb.ro/ și au aplicat pentru a a fi testați gratuit în vederea diagnosticării eventualei prezențe a virusului SARS-CoV-2. Numărul mare de voluntari înscriși în acest program într-un timp atât de scurt ne confirmă faptul ca bucureștenii așteptau din partea autorităților o astfel de inițiativă, similară celorlalte metropole europene. Până acum, unitățile medicale testau doar persoanele cu simptome de infectare, iar cei asimptomatici nu aveau posibilitatea să afle dacă sunt sănătoși sau nu. De aceea, Primăria Capitalei oferă posibilitatea bucureștenilor să se testeze, gratuit, printr-un simplu exudat nazofaringian. Vor fi utilizate teste de tip antigen standard RT-PCR, cele mai utilizate la ora actuală pe plan mondial pentru diagnosticarea infecției cu SARS-CoV-2”, a declarat primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Aceste teste vor fi prelucrate de nouă unități medicale de stat și private, fiind 36 de puncte de recoltare, afiliate acestui proiect. Aplicația oficială este funcțională începând de vineri, de la ora 13.00.

Bucureștenii care doresc să se testeze vor completa o declarație ce cuprinde criterii de eligibilitate și date personale (nume, prenume, CNP, serie și număr C.I., vârstă, sex, adresă de domiciliu, număr de telefon, adresă de e-mail, în cazul minorilor sunt necesare datele din certificatul de naștere). După finalizarea acestei prime etape și acceptarea intrării în program, urmează completarea cererii de înscriere și consimțământul pentru participare.

„Fiecare participant înscris primește un număr de înregistrare și un e-mail de confirmare, urmând să fie contactat pentru programare și testarea propriu-zisă”, arată Primăria Capitalei.

Testarea este gratuită, iar Primăria Capitalei, prin ASSMB, urmează să deconteze pentru fiecare persoană testată suma de 200 de lei, direct către laboratoarele de stat și private afiliate proiectului.

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
Guvernul a făcut ultima ofertă pentru profesorii care sunt în grevă!
x close