Antena 3 CNN Actualitate Peste 3.100 de români, bolnavi de gripă porcină

Peste 3.100 de români, bolnavi de gripă porcină

Peste 3.100 de români, bolnavi de gripă porcină
Sursa foto: Gripa porcina
29 Noi 2009   •   13:13

Numărul îmbolnăvirilor de gripă porcină, în România, a ajuns la 3.112, 137 de cazuri fiind confirmate doar în ultimele 24 de ore. Ministerul Sănătăţii recomandă persoanelor bolnave să evite călătoriile. Cele mai multe cazuri noi se înregistrează în Bucuresti - 42 de infectări cu AH1N1. În Suceava au fost confirmate 13 noi îmbolnăviri, iar în Hunedoara 10.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă ţărilor care se confruntă cu noul virus gripal să intensifice supravegherea cazurilor de gripă neobişnuite precum şi pneumoniile severe.

Campania de vaccinare a început, în România, joi. Dozele de vaccin au luat drumul direcţiilor sanitare din ţară. Duminică dimineaţă, vaccinurile au ajuns în judeţul Cluj, după ce sâmbătă seară dozele au fost distribuite la Alba şi Sibiu.

Distribuirea vaccinului împotriva gripei de tipul AH1N1 continuă în mai multe judeţe din ţară. Peste 34.000 de doze de vaccin împotriva gripei AH1N1 au ajuns la Sibiu. Vaccinarea va începe miercuri, întrucât până atunci majoritatea angajaţilor din spitale sunt în concediul fără plată obligatoriu, iar studenţii şi elevii în zilele libere pentru 1 Decembrie.

În Alba,au fost distribuite peste 17.000 de doze. Transportul a fost păzit în permanenţă de jandarmi şi polţişti. Şi în judeţul Argeş au fost distribuite primele doze de vaccin împotriva virusului AH1N1, iar 23.000 de doze de vaccin antigripal au fost trimise la Baia Mare.

Vaccinurile pentru prevenirea gripei de tip nou au ajuns la Iaşi de două zile. Cu toate acestea, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică nu au început distribuirea dozelor în spitale. La Iaşi au fost distribuite 79.000 de doze de vaccin. Medicii spun că tinerii de 16 ani vor fi vaccinaţi, începând de miercuri.

Antena 3

×
Subiecte în articol: gripa porcina
Parteneri
Ultima zi de vacanţă pentru politicieni. Urmează o lună grea
x close