Antena 3 CNN Actualitate Peste 45.000 de oameni au participat la Bursa generală a locurilor de muncă

Peste 45.000 de oameni au participat la Bursa generală a locurilor de muncă

Peste 45.000 de oameni au participat la Bursa generală a locurilor de muncă
Sursa foto: Bursa locurilor de munca
25 Apr 2009   •   13:44

Peste 45.000 de oameni au participat, în toată ţara, la bursa generală a locurilor de muncă. Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă a scos, în acest an, la concurs 26.000 de posturi, mai puţine cu câteva mii faţă de anul trecut.

La Bursa locurilor de muncă organizată la Constanţa, au fost puse la dipoziţia celor interesaţi peste 2.000 de locuri de muncă, în timp ce la Iaşi au fost disponibile peste 1.300 de locuri de muncă. La Iaşi, peste 3.000 de persoane au căutat un loc de muncă. Şi la Ploieşti, aproape 700 de şomeri s-au inghesuit să-şi găsească un serviciu. La Deva sunt peste 1700 de şomeri. Organizatorii Bursei au reuşit să aducă 12 angajatori care au oferit 120 de locuri de muncă, în special pentru cei cu studii medii.

În Capitală, oferta de locuri de muncă a fost de aproape trei ori mai mică decât anul trecut. Numărul solicitanţilor a crescut, însă, simţitor în acest an. Aproape 40% din locurile oferite în Capitală au fost pentru muncitorii calificaţi. Principalele meserii sunt în industria textilă, asigurări, pază si construcţii. Veniturile oferite de angajatori pornesc de la salariul minim pe economie şi ajung la câteva mii de euro pentru cei cu studii superioare.

Cele mai multe oferte au fost pentru mecanici, zidari si dulgheri. Pentru studii superioare, cele mai multe posturi au fost destinate inginerilor, economiştilor, chimiştilor sau arhitecţilor. la final, peste 18.000 de persoane şi-au găsit un loc de muncă iar 2.000 au fost încadrate pe loc. Dintre acestea, doar 48 au studii superioare.

Anul trecut numai 1.100 de români au trecut pragul Bursei locurilor de muncă.

Antena 3

×
Parteneri
Avertizare meteo ANM de vreme rea! 18 județe vizate de Cod galben
x close