Antena 3 CNN Actualitate Picăturile de nas Nazomer, retrase din farmacii

Picăturile de nas Nazomer, retrase din farmacii

Picăturile de nas Nazomer, retrase din farmacii
Sursa foto: nazomer
13 Noi 2009   •   22:37

Nazomerul nu va mai fi comercializat în farmacii, după ce analizele făcute de Ministerul Sănătăţii au stabilit că este periculos. Nu compoziţia e periculoasă, ci soluţia cu care au fost dezinfectate mai multe loturi de sticluţe cu Nazomer. Farmaciştii le recomandă celor care au produsul acasă să nu îl mai folosească.

Nazomerul a fost oprit de la comercializare în farmaciile din Argeş după ce un copil a ajuns la spital cu căile nazale arse. Medicii şi-au dat seama că ar putea fi o problemă cu substanţa aşa că au trimis-o spre analize. Rezultatele au arătat că există o cantitate mare de clor în toate sticluţele de medicamente.

Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică au retras din farmacii toate flacoanele de Nazomer. Farmaciştii spun că există înlocuitori, dar mult mai scumpi.

Conducerea Agenţiei Naţionale a Medicamentului susţine că nu este în măsură să analizeze calitatea produsului "Nazomer", pentru că e vorba de un produs naturist, şi nu de un medicament. Picaturile sunt făcute pe bază de apă de mare şi sunt indicate în special copiilor, pentru că nu produc dependenţă.

Antena 3

×
Subiecte în articol: medicament
Parteneri
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai
x close