Antena 3 Actualitate Plăţile pentru POSDRU, întrerupte. Mobilizare în forţă în ministere pentru a evita SUSPENDAREA

Plăţile pentru POSDRU, întrerupte. Mobilizare în forţă în ministere pentru a evita SUSPENDAREA

21 Feb 2012   •   18:00
Plăţile pentru POSDRU, întrerupte. Mobilizare în forţă în ministere pentru a evita SUSPENDAREA Foto: romaworld.ro

Este oficial. UE a întrerupt plata fondurilor POSDRU, în valoare de 3,5 miliarde de euro. Ministerul Afacerilor Europene a primit scrisoarea oficială a Comisiei Europene prin care este anunţată întreruperea termenului de plată pentru cererile aferente Programului  Operaţional Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU).

Nu este vorba despre o suspendare, ci despre o întrerupere. Diferenţa majoră între cele două este că suspendarea se dă pentru o perioadă de cel PUŢIN 6 luni, spre deosebire de întrerupere care ţine MAXIMUM 6 luni, deşi nu înseamnă că nu urmează şi această măsură. Mai ales că nu mai departe de anul trecut s-a întâmplat acest lucru în cazul Programului Operaţional Regional.

Claudia Boghicevici, noul ministru al Muncii, a şi dispus 3 măsuri pentru a nu se ajunge la o suspendare.

Prima ar fi obligarea beneficiarilor POSDRU să dea o declaraţie pe proprie răspundere că nu au oferit, direct sau indirect, niciun fel de foloase necuvenite nici unui funcţionar public pentru a obţine finanţarea.

A doua măsură se referă la introducerea unui domeniu pe internet prin care să se proceseze cererile de rambursare şi de prefinanţare în cel mult 45 de zile.

Şi ultima decizie a fost aceea ca funcţionarii de la AM POSDRU şi de la Organismele Intermediare Regionale să ţină audienţe în fiecare zi de joi de la ora 12.

E greu de crezut că aceste măsuri vor spăla imaginea autorităţilor române în ceea ce priveşte gestionarea banilor europeni în condiţiile în care nu mai e niciun secret că aceste fonduri ajungeau cu preponderenţă la firmele de casă ale PDL.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close