Antena 3 CNN Actualitate PMP, prima reacție după închiderea urnelor

PMP, prima reacție după închiderea urnelor

PMP, prima reacție după închiderea urnelor
26 Mai 2019   •   22:42

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a declarat duminică după după anunţarea rezultatelor exit-poll la alegerile europarlamentare că pentru formaţiunea sa reprezintă "un succes mare" şi a susţinut totodată că PSD şi-a primit "lecţia binemeritată". 

"Pentru noi este un succes mare, pentru că la această prezenţă de aproape 50% - sigur că nu ne gândeam că vom reuşi un număr atât de mare de cetăţeni să îi mobilizăm să iasă alături de noi, dar această încredere acordată astăzi ne bucură enorm, ne responsabilizează foarte mult şi îi asigurăm că acest vot se va auzi din ce în ce mai des şi la Bruxelles şi va face mândri pe cei care ne-au dat astăzi încrederea că au avut o opţiune corectă pentru România. Pentru noi este un rezultat foarte bun, pentru că prezenţa celor peste 9 milioane de români la aceste alegeri ne arată că românii nu mai pot sta umiliţi în faţa unei puteri care se credea implicată în toţi şi în toate şi peste tot şi peste toate. PSD şi-a primit lecţia binemeritată", a spus Tomac într-o conferinţă de presă. 

El le-a mulţumit votanţilor PMP şi fostului preşedintelui de onoare al partidului, Traian Băsescu, pentru că şi-a "asumat această bătălie". 

"Le mulţumim tuturor cetăţenilor români din întreaga ţară şi de peste hotare pentru încrederea pe care ne-au acordat-o astăzi. Este un vot important pentru noi, pe care ştim să îl preţuim şi le mulţumim din tot sufletul pentru votul dat astăzi. Le mulţumesc tuturor colegilor din PMP pentru modul exemplar în care s-au implicat şi au făcut campanie pentru ca partidul nostru să reuşească astăzi. Îi mulţumim domnului preşedinte Traian Băsescu pentru că şi-a asumat împreună cu noi această bătălie grea şi, aşa cum ştiţi, Băsescu este alături de noi, şi la bine şi la greu şi alături de ţară, şi la bine şi la greu", a afirmat Tomac. 

El a făcut un apel către delegaţii PMP prezenţi în secţiile de vot să fie atenţi la procesul de numărare a voturilor. 

"Fac apel către toţi cei 18.000 de delegaţi ai PMP care sunt prezenţi în secţiile de vot atât în ţară, cât şi peste hotare să fie atenţi la procesul de numărare a voturilor, pentru că pentru noi fiecare vot contează. (...) Sunt cele mai importante alegeri pe care le are UE de când s-a creat şi ne bucurăm că partidul nostru aduce la Bruxelles voci credibile, care vor opta pentru unitatea Europei, pentru mai multă integrare a României şi sunt convins că în perspectivă partidul nostru va oferi şi alt surprize plăcute aşteptate de cetăţenii români care vor partide politice determinate de dreapta", a susţinut liderul PMP. 

Întrebat de ce Traian Băsescu nu a venit la declaraţii, Tomac a răspuns: "Domnul preşedinte este bine, urmăreşte rezultatele şi va ieşi în următoarea perioadă cu mai multe declaraţii şi cu privire la aceste alegeri şi la situaţia de pe scena politică". 

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close