Antena 3 CNN Actualitate Poliția face precizări despre accidentul de la Complexul Energetic Oltenia: În autoutilitară erau și două tuburi de acetilenă

Poliția face precizări despre accidentul de la Complexul Energetic Oltenia: În autoutilitară erau și două tuburi de acetilenă

Poliția Gorj anunță că a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și neluarea măsurilor legale de securitate în muncă în urma accidentului produs astăzi la cariera Jilț Sud.

Poliția face precizări despre accidentul de la Complexul Energetic Oltenia: În autoutilitară erau și două tuburi de acetilenă
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Mia Lungu    |    17 Ian 2023   •   20:48

Potrivit IPJ Gorj, din primele cercetări efectuate, polițiștii au stabilit faptul că, în jurul orei 13.30, un bărbat de 51 de ani, angajat al unei societăți comerciale, în timp ce conducea o autoutilitară în incinta Carierei Jilț, în care erau transportați angajați ai carierei miniere, a pierdut controlul la trecerea peste un pod amenajat peste benzile transportoare, răsturnându-se la o diferență de circa 3 metri de sol.

Polițiștii au stabilit faptul că, în interiorul autoutilitarei, la momentul producerii incidentului, pe lângă muncitori, se mai aflau și două tuburi metalice de acetilenă.

În urma evenimentului, a rezultat rănirea a nouă persoane și decesul a trei bărbați, de 29, 38, respectiv 48 de ani, susțin polițiștii.

Șoferul a fost transportat la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale, urmând să îi fie recoltate probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

A fost deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și neluarea și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

Cercetările sunt continuate de polițiști, sub supravegherea unității de parchet competente, pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și condițiilor în care s-a produs accidentul.

×
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close