Antena 3 CNN Actualitate Poliţiştii care au prins o judecătoare beată la volan, achitaţi de Curtea de Apel

Poliţiştii care au prins o judecătoare beată la volan, achitaţi de Curtea de Apel

Poliţiştii care au prins o judecătoare beată la volan, achitaţi de Curtea de Apel
10 Noi 2008   •   20:54

Cei trei poliţişti care au prins o judecătoare beată la volan au fost acuzaţi de aceasta că s-au purtat abuziv şi au fost târăţi prin tribunale. Procesul a ajuns, luni, la final.
Judecătorii Curţii de Apel Braşov au considerat nelegală sesizarea instanţei de către judecătoare (foto), după ce un alt complet de judecată a decis neînceperea urmăririi penale a celor trei. Poliţiştii au fost acuzaţi de către judecătoare de abuz în seviciu şi lipsire de libertate. Aceasta a refuzat să sufle în etilotest, iar poliţiştii au dus-o la secţie.
Judecătoarea i-a mai acuzat pe poliţişti că nu au avut grijă să alunge presa, aflată pe domeniul public, adică pe drumul unde ea fusese prinsă conducând băută.
Judecătoarea refuza să accepte faptul că, în faţa legii, teoretic, suntem toţi egali. Aşa că s-a plâns colegilor de la Ploieşti că a fost supusă unui abuz de către cei trei poliţişti. Cum aceştia nu i-au dat câştig de cauză, judecătoarea a cerut strămutarea procesului la Piteşti. Acolo, cei trei au fost judecaţi, chiar dacă prim-procurorul de la Ploieşti nu le găsise nicio vină.
Analizele au arătat că judecătoare avea o alcoolemie de 1 la mie când s-a urcat la volan.
Poliţiştii au fost puşi între timp la dispoziţia instanţei şi cer acum să fie reabilitaţi. Judecatoarea care i-a reclamat nu mai are nicio cale de atac în acest dosar.

Observator

×
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close