Antena 3 CNN Actualitate Poliţiştii declanşează cel mai amplu protest de până acum

Poliţiştii declanşează cel mai amplu protest de până acum

Poliţiştii declanşează cel mai amplu protest de până acum
Sursa foto: Foto: Intact Images
20 Sep 2010   •   08:44

Poliţiştii declanşează astăzi cel mai amplu protest de până acum. Lor li s-au alăturat şi poliţiştii de frontieră care protestează prin... muncă. Adică vor înăspri controalele la punctele de trecere a frontierei cu Ungaria şi Bulgaria. Rezultatul: vămi aglomerate.

Cu salariile tăiate, datorii la bănci şi cu restanţe la întreţinere, viaţa de poliţist român nu este una simplă. Peste toate acestea, un Cod Penal care pedepseşte infracţiunea de ultraj doar cu amendă a dus la înmulţirea, în ultimii doi ani, a poliţiştilor agresaţi.

Statisticile arată că, în mai puţin de un an, s-au înregistrat 467 de cazuri de ultraj. Nu mai departe de acum 2 săptămâni, poliţistul Codruţ Oprea a ajuns la spital în comă după ce a fost lovit în cap cu o sticlă de un interlop din Târgovişte.

Aceştia trebuie să facă faţă infractorilor deşi salariile nu le ajung pentru o viaţă decentă. În aceeaşi situaţie se află mai toţi poliţiştii care se încăpăţânează să apere legea şi să trăiască din salariu. Pentru că mai există şi cealaltă variantă. Să primească bani de la infractori pentru protecţie şi ponturi.

Unii dintre aceşti poliţişti au fost arestaţi pentru luare de mită. Un exemplu este comisar Florea Fărcăşanu, ofiţer în cadrul Serviciului Antidrog Sectorul 4, arestat în luna mai. Contra sumei de 600 de euro pe care o primea lunar, acesta ajuta diverşi interlopi să scape de închisoare.

Antena 3

×
Subiecte în articol: protest politisti
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close