Antena 3 CNN Actualitate Poliţiştii au început controalele de noapte în Capitală pentru cei care nu respectă restricţiile

Poliţiştii au început controalele de noapte în Capitală pentru cei care nu respectă restricţiile

Poliţiştii şi jandarmii au organizat filtre pentru a verifica dacă cei care ies din casă după ora 20.00 respectă restricţiile în vigoare. Surprizele nu au întarziat să apară.

Poliţiştii au început controalele de noapte în Capitală pentru cei care nu respectă restricţiile
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Oct 2021   •   11:00

Poliţiştii au ieşit în stradă după ce rata de incidenţă din Bucureşti a ajuns la 16,51, iar prefectul a cerut intensificarea controalelor.

Ce amenzi riscă cei care nu respectă restricţiile

În cazul în care nu prezintă declaraţia pe proprie răspundere sau certificatul de vaccinare, oamenii riscă amenzi între 500-2.500 lei.

Potrivit restricţiilor în vigoare, circulaţia persoanelor nevaccinate între orele 20.00 şi 05.00 este permisă doar cu declaraţie, iar masca trebuie purtată în toate spaţiile publice închise şi deschise.

Lista măsurilor dure care ar putea intra în vigoare de luni

Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă stabileşte astăzi ce se întâmplă cu restricţiile dure anunţate de preşedintele Klaus Iohannis.

Acesta a spus că de luni, masca va redeveni obligatorie nu doar în spaţiile închise, ci şi în aer liber. Circulaţia pe timp de noapte va fi restricţionată pentru românii care nu s-au vaccinat. Ei vor putea circula doar dacă au legitimaţie de serviciu sau adeverinţă de la angajator.

În acelaşi timp, toţi elevii intră într-o vacanţă de două săptămâni. Certificatul verde va fi obligatoriu pentru majoritatea activităților.

"Până când vă convingeți să vă vaccinați, din păcate, este nevoie de restricții prin care putem să avem grijă de cei mai vulnerabili. Este evident că școlile sunt puternic afectate și prin elevii care sunt infectați, dar și prin personal, profesori, învățători, care se îmbolnăvesc.

În mod normal, începând de luni, ar fi vacanță pentru cei mici. S-a decis astăzi ca această vacanță să fie valabilă nu numai pentru ciclul primar, ci și pentru gimnaziu și liceu, pentru două săptămâni. Când vorbim despre protecția individuală, nu întâmplător am venit cu mască.

Începând de luni, masca redevine obligatorie peste tot - și în interior și în exterior, și la târguri, dar și la cinema", a spus Klaus Iohannis.

 

×
Parteneri
Marcel Boloş, planuri pentru creşterea TVA-ului în România
x close