Antena 3 CNN Actualitate Poliţiştii vor protesta prin ?exces de zel? faţă de prevederile proiectului legii salarizării unitare

Poliţiştii vor protesta prin ?exces de zel? faţă de prevederile proiectului legii salarizării unitare

Poliţiştii vor protesta prin ?exces de zel? faţă de prevederile proiectului legii salarizării unitare
Sursa foto: Politisti
12 Sep 2009   •   15:19

Poliţiştii, care, prin lege, nu au dreptul să între în grevă, vor protesta totuşi, alături de restul bugetarilor, prin ?meticulozitate? şi exces de zel, începând din 15 septembrie. Poliţiştii comunitari şi vameşii vor participa la greva bugetarilor, programată în data de 5 octombrie.

"Sindicatul Pro Lex aderă la formele de protest generale ale bugetarilor. Astfel, membrii de sindicat din poliţie, fără a încălca în vreun fel legea, vor pune accent pe calitatea şi meticulozitatea rezolvării cazurilor, fără a ţine cont de acoperirea deficitului de personal şi de factorul timp", a anunţat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, liderul Pro Lex, Vasile Lincu, citat de Mediafax.

El a adăugat că, până acum, poliţiştii au pus un accent mai mare pe cantitatea şi pe durata de rezolvare a unui caz, în detrimentul calităţii, din cauza insuficienţei personalului. Concret, începând cu 15 septembrie poliţiştii nu vor mai pleca la un caz nou anunţat prin staţie până nu se va încheia lucrul la cazul aflat în desfăşurare în momentul apelului.

De asemenea, Vasile Lincu a făcut una pel către toţi poliţiştii să nu mai facă ore suplimentare. Singura excepţie ar fi situaţia în care ar exista o dispoziţie scrisă în acest sens din partea superiorului, caz în care orele suplimentare ar fi plătite, şi să manifeste ?maximă scrupulozitate? în cercetările la faţa locului.

Poliţiştii protestează astfel faţă de prevederile noului proiect al legii salarizării unitare, care nu respectă înţelegerile făcute între sindicat şi Guvern.

Antena3.ro

×
Parteneri
Afacerea cu care doi români din Bihor au dat lovitura
x close