Antena 3 CNN Actualitate Poliţistul Gheorghe Ionescu va fi înmormântat cu onoruri militare. Soţia sa va primi 20.000 de euro

Poliţistul Gheorghe Ionescu va fi înmormântat cu onoruri militare. Soţia sa va primi 20.000 de euro

Poliţistul Gheorghe Ionescu va fi înmormântat cu onoruri militare. Soţia sa va primi 20.000 de euro
Sursa foto: Foto: Agerpres
21 Aug 2015   •   10:46

Poliţistul Gheorghe Ionescu, decedat vineri dimineaţă, după ce a fost accidentat în timpul serviciului, va fi înmormântat, duminică, la Cimitirul Ghencea Militar, cu onoruri militare, iar soţia sa va primi un ajutor de 20.000 de euro.
   
Pentru fapte de eroism şi sacrificarea vieţii în misiune, agentul şef principal Gheorghe Ionescu a fost trecut în corpul ofiţerilor, fiind înaintat în gradul de subinspector de poliţie post-mortem, prin ordin al viceprim-ministrului pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, anunţă Ministerul Afacerilor Interne (MAI).
   
Ministerul va organiza funeraliile militare şi va sprijini familia cu tot ce este necesar în aceste împrejurări tragice.
   
Ministrul Gabriel Oprea şi întreaga conducere a instituţiei vor participa duminică la ceremonialul religios de înmormântare a subinspectorului post-mortem Gheorghe Ionescu.
   
Vicepremierul a discutat personal, vineri diminea?ă, cu soţia poliţistului şi a dispus măsurile necesare pentru ca aceasta să fie încadrată în Ministerul Afacerilor Interne, conform prevederilor Ordinului nr. 35 din 13 martie 2014 privind măsurile de sprijin acordate poliţiştilor încadraţi într-un grad de invaliditate şi familiilor acestora, precum şi familiilor poliţiştilor decedaţi.
   
Vicepreşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) Dumitru Coarnă a declarat că soţia lui Gheorghe Ionescu, va primi, conform legislaţiei, un ajutor de 20.000 de euro.
  
El a mai precizat că poliţistul va fi înmormântat la Cimitirul Ghencea Militar din Capitală.
  
Subinspectorul post-mortem Gheorghe Ionescu avea 44 ani, era căsătorit şi lucra de 23 de ani în Ministerul Afacerilor Interne.
   
"Cu profundă tristeţe anunţăm plecarea timpurie dintre noi a colegului şi prietenului nostru, subinspector de poliţie p.m. Gheorghe Ionescu, din cadrul Brigăzii Rutiere Bucureşti. Un profesionist de excepţie, un om de o mare nobleţe sufletească, devotat profesiei de poliţist, dăruit pe deplin familiei şi ţelurilor pe care le-a avut în viaţă, ne-a părăsit pentru totdeauna, lăsând în inimile şi sufletele noastre un gol imens, sentimente de tristeţe şi regrete eterne. Dumnezeu să te odihnească în pace,"Dulăule!", scriu reprezentanţii MAI, amintind de porecla poliţistului.
   
Poliţistul Gheorghe Ionescu, de la Brigada Rutieră a Capitalei, a murit, vineri dimineaţă, la Spitalul Floreasca, după ce a fost accidentat grav de un om de afaceri turc în urmă cu aproape trei săptămâni. El a încercat să îl facă să oprească pe şoferul care conducea cu viteză şi a fost luat pe capotă de acesta şi apoi aruncat în stradă.
   
Omul de afaceri turc Abdullah Atas, care l-a accidentat pe poliţist, va fi acuzat de omor calificat, riscând o pedeapsă de 15 - 25 de ani de închisoare sau detenţie pe viaţă.

×
Subiecte în articol: accident
Parteneri
Cod portocaliu și galben de vijelii. 9 județe sunt vizate
x close