Antena 3 CNN Actualitate Poluare pe lacul de acumulare Băneasa. Apele Române: S-au montat baraje absorbante

Poluare pe lacul de acumulare Băneasa. Apele Române: S-au montat baraje absorbante

Administrația Națională Apele Române a anunțat că, sâmbătă, a fost sesizată cu privire la o poluare cu un produs uleios pe suprafața lacului de acumulare Băneasa. În zonă au fost montate baraje absorbante și au fost luate probe pentru analize de laborator.

Poluare pe lacul de acumulare Băneasa. Apele Române: S-au montat baraje absorbante
30 Mai 2020   •   20:45

Potrivit unui comunicat al Administrației Naționale Apele Române, dispeceratul București a fost anunțat telefonic sâmbătă dimineața de către ISU București - Ilfov privind o posibilă poluare cu produs uleios pe suprafața lacului de acumulare Băneasa, pe malul stâng, în zona străzii Gârlei, sector 1 Bucuresti.

„Poluarea se manifesta prin irizații discontinue, pe o lungime de câțiva zeci de metri”, au anunțat reprezentanții Apelor Române.

La fața locului, specialiștii au prelevat probe de apă pentru analize. „Totodată, reprezentanții Apelor Române au coordonat din punct de vedere tehnic intervenția operativă pentru colectarea irizațiilor discontinue de pe suprafața apei”, se arată în comunicat.

S-a dispus, de asemenea, monitorizarea lacului, pentru constatarea unei eventuale mortalități piscicole, și montarea de baraje absorbante.

„Am dispus deplasarea în teren a unei echipe din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Ilfov - București pentru investigații și limitarea efectelor poluării de pe suprafața lacului de acumulare Băneasa, de pe râul Colentina. În ceea ce priveşte eliminarea surselor de poluare este nevoie de implicarea activă a tuturor factorilor de mediu pentru identificarea corectă a problemelor și, implicit, luarea măsurilor care necesită a fi întreprinse pentru îmbunătăţirea stării mediului acvatic și aducerea acestuia la starea inițială”, a declarat directorul general Apelor Române, Ervin Molnar.

Reprezentanții Apelor Române susțin că lacul se află în administrarea Consiliului General al Municipiului București prin Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București (ALPAB).

×
Subiecte în articol: baneasa
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close