Antena 3 CNN Actualitate Poluare masivă pe Lacul Băneasa. Gabriela Firea cere o anchetă

Poluare masivă pe Lacul Băneasa. Gabriela Firea cere o anchetă

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea a semnalat, sâmbătă dimineață, că Lacul Băneasa a fost poluat. Pentru a rezolva problema, edilul a luat o primă măsură.

Poluare masivă pe Lacul Băneasa. Gabriela Firea cere o anchetă
Sursa foto: Facebook Gabriela Firea
30 Mai 2020   •   11:45

„Poluare pe Lacul Băneasa! Poate fi o deversare de păcură sau altă substanță de la locuințele de pe malul lacului. Am închis stăvilarul spre Herăstrău”, a scris, pe Facebook, Gabriela Firea.

Primarul Bucureștiului a cerut intervenția Gărzii de Mediu și a atacat această instituție: „Garda de Mediu trebuie să afle urgent cine este poluatorul. În caz că nu are alte preocupări…”

Andrei Corlan, consilierul comisarului general al gărzii de mediu București, a intervenit pe subiect la un alt post de televiziune.

„Comisarii gărzii de mediu s-au deplasat în urma sesizării inspectoratului pentru situații de urgență la fața locului. S-au constatat niște irigații de produs petrolier. Am solicitat sprijinul Apelor Române care au venit cu laboratorul pentru a preleva probe și a identifica eventualele substanțe scurse și, totodată, prejudiciul produs mediului. Din analizele preliminare putem spune că nu este vorba de supurare masivă, ca dovadă nu a existat un fenomen de mortalitate piscicolă la nivelul lacului.

Întrucât, la momentul deplasării la nivelul amplasamentului nu a fost nicio persoană care să poată fi indentificată ca autor al faptei, ne-am îndreptat spre proprietarul lacului cărora le-am dispus măsuri de izolare a perimetrului și de ecologizare. (...) Vom demara o anchetă pentru a identifica ce posibili generatori avem în zonă care să fi produs un astfel de fenomen

În funcție de substanțele care sunt deversate, dacă acele substanțe se dovedește că sunt substanțe periculoase, făptașul riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la cinci ani. Dacă sunt mai puțin periculoase, riscă doar o sancțiune contravențională în cuantum de la 35.000 la 40.000 de lei”

Poluare masivă pe Lacul Băneasa. Gabriela Firea cere o anchetă

×

Alarmă în spitale, medici de negăsit

Bolnavii de la spitalele mici din Suceava, puşi pe drumuri

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close