Antena 3 CNN Actualitate Pompierii salvatori, mărturii cutremurătoare despre acțiunea de salvare a copilului căzut într-un puț din Teleorman

Pompierii salvatori, mărturii cutremurătoare despre acțiunea de salvare a copilului căzut într-un puț din Teleorman

Pompierii salvatori, mărturii cutremurătoare despre acțiunea de salvare a copilului căzut într-un puț din Teleorman
26 Apr 2017   •   15:14

Marţi seară, un băieţel de un an şi opt luni a fost salvat dintr-un puț de apă din localitatea Balta Sărată, judeţul Teleorman, la capătul unei acțiuni de salvare care a durat aproape 11 ore.

Copilul a fost transportat cu elicopterul SMURD la Bucureşti, la Spitalul "Grigore Alexandrescu", după ce a fost evaluat de medicii aflaţi la faţa locului și se află încă în stare gravă, dar stabilă.

Pompierii care au participat la salvarea micuțului au vorbit în exclusivitate pentru Antena 3 despre acțiunea extrem de dificilă.

Băiețelul se luptă în aceste momente cu o infecţie masivă pulmonară, au declarat reprezentanții spitalului.

“Copilul este stabil, dar starea sa se menţine gravă în continuare, cu această bronhopneumonie de aspiraţie, care va pune probleme probabil grave în continuare. Este pe antibiotico-terapie, este intubat şi aspirat mecanic. Trebuie să aşteptăm evoluţia lui. Cea mai grea problemă este suferinţa pulmonară. Cel mai mare risc ar fi o infecţie masivă pulmonară, care poate duce la deces”, a spus Raluca Alexandru.

Medicul a precizat că şi stopul cardio-respirator pe care l-a suferit copilul în timpul transportului din Teleorman în Capitală ar putea lăsa sechele.

 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close