Antena 3 CNN Actualitate Ponta: Guvernul poate să recupereze 387 de milioane lei de la primării

Ponta: Guvernul poate să recupereze 387 de milioane lei de la primării

Ponta: Guvernul poate să recupereze 387 de milioane lei de la primării
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    16 Mai 2012   •   22:40

Guvernul poate să recupereze de la primării 387 de milioane de lei ca sume necheltuite din totalul de peste 648 de milioane de lei acordaţi de fosta guvernare, a declarat, miercuri, premierul Victor Ponta.

Prim-ministrul susţine că banii acordaţi de Guvernul Ungureanu erau "irosiţi pe criterii electorale", potrivit Agerpres.

"Din cei peste 648 de milioane de lei pe care Guvernul Ungureanu îi dăduse aleşilor locali ai fostei coaliţii de guvernare putem să recuperăm ca sume ce au fost restituite sau nu au fost alimentate în contul de venituri suma de 387 de milioane de lei. Undeva peste 50% din banii irosiţi pur şi simplu pe criterii electorale au fost recuperaţi", a spus Ponta, la Palatul Victoria.

Potrivit premierului, din banii recuperaţi vor fi finanţate cheltuieli precum cele cu recompensarea unor sportivi meritorii şi acordarea de sprijin pentru actorul Şerban Ionescu, în vederea efectuării unui tratament în străinătate.

Ministrul delegat pentru Administraţie, Victor Paul Dobre, a precizat că şi primarilor USL le sunt retrase sumele necheltuite din alocarea de 648 de milioane de lei făcută de Guvernul precedent.


×
Subiecte în articol: guvern Victor Ponta bani sportivi
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close