Antena 3 Actualitate Cele mai întâlnite practici magice la transilvăneni

Cele mai întâlnite practici magice la transilvăneni

25 Dec 2015   •   14:49
Cele mai întâlnite practici magice la transilvăneni
Sursa foto: Foto: Pixabay

Magia poate fi definită ca un sistem de ceremonii şi acţiuni determinate de credinţa în puterea magului de a acţiona asupra realităţii cu ajutorul forţelor supranaturale şi mijloacelor oculte sau paranormale. Practicile magice din spaţiul rural transilvănean jucau odinioară un rol important în viaţa oamenilor; unele dintre acestea se păstrează şi astăzi, chiar dacă constrastează cu modul de viaţă actual, în care prea puţin se mai crede într-o influenţă externă asupra realităţii.

Practicile magice din spaţiul rural tradițional din Transilvania sunt “redate” prin expoziția organizată la Muzeul Etnografic al Transilvaniei din Cluj-Napoca. Expoziția prezintă, în premieră, obiecte rare și foarte puțin cunoscute din vechile colecții ale Muzeului Etnografic al Transilvaniei: pietre magice, amulete, obiecte pentru vrăjit, monede pentru deochi, leacuri de întărire, integrate în cadrele generale ale vieții comunităților rurale.

Mai multe pe voceatransilvaniei.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close