Antena 3 CNN Actualitate Preafericitul Daniel donează 50.000 de lei pentru refacerea Bisericii Sf. Pantelimon din Capitală

Preafericitul Daniel donează 50.000 de lei pentru refacerea Bisericii Sf. Pantelimon din Capitală

Preafericitul Daniel donează 50.000 de lei pentru refacerea Bisericii Sf. Pantelimon din Capitală
Sursa foto: Foto: Antena3
10 Ian 2012   •   18:46

Preafericitul Părinte Daniel donează 50.000 de lei pentru refacerea Bisericii Sfântul Pantelimon, afectată de incendiul de luni seară, informează Mediafax.

De asemenea, mai multe locaşuri de cult din Capitală, autorităţile locale şi enoriaşi au promis sprijin pentru reluarea slujbelor la sfârşitul acestei săptămâni.
   
"Necazul care s-a abătut asupra bisercii noastre ne-a arăt solidaritatea preoţilor, credincioşilor autorităţilor locale şi a echipei de pompieri. Mai mult, azi am fost informaţi că PF Daniel ne trimite 50.000 de lei pentru refacerea Bisericii. Mulţumim Preafericirii Sale, mulţumim tuturor celor care ne-au întins o mână de ajutor", a declarat, marţi, preotul paroh Marian Constantinescu.
   
Potrivit parohului, enoriaşii au muncit continuu, luni noaptea, adunând bucăţile de turlă care s-a prăbuşit, iar marţi au spălat toate covoarele din interior.

Autorităţile locale au început deja lucrări pentru realizarea unui acoperiş provizoriu, primarul sectorului 2 fiind încă de luni noaptea prezent la biserică, după ce a aflat de incendiu.
   
"Am reuşit să salvăm toate obiectele de cult, icoane de preţ, cărţile liturgice. Cu ajutorul tuturor, slujbele de sâmbătă şi duminică se vor desfăşura după programul obişnuit", a mai spus preotul.

În Biserica Sfântul Pantelimon vin la slujbe permanent aproape 300 de credincioşi.
   
Biserica Sfântul Pantelimon din Capitală a ars, luni seară, incendiul fiind stins la 23.25, după aproximativ trei ore de intervenţii. În urma incendiului nu au fost înregistrate victime.
    

×
Subiecte în articol: incendiu biserica enoriasi
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close