Antena 3 CNN Actualitate Prefectul de Argeş: Statul român va prelua rafinăria Arpechim de la Piteşti

Prefectul de Argeş: Statul român va prelua rafinăria Arpechim de la Piteşti

Prefectul de Argeş: Statul român va prelua rafinăria Arpechim de la Piteşti
Sursa foto: Foto: Antena 3
09 Ian 2012   •   13:08

Statul român va prelua, în scurt timp, rafinăria Arpechim de lângă Piteşti, a anunţat, luni, prefectul judeţului Argeş, Gheorghe Davidescu.

'Statul român va prelua Arpechim, discuţiile sunt în fază finală cu OMV. (...) Cel mai târziu în aprilie, Arpechim va funcţiona sub tutela statului român', a declarat prefectul, care a precizat că informaţia privind preluarea i-a parvenit încă de la sfârşitul săptămânii trecute.

Gheorghe Davidescu susţine că negocierile privind posibila preluare a rafinăriei de către stat au fost întârziate nu de reprezentanţii OMV Petrom, ci de unii funcţionari din interiorul Ministerului Economiei, informează Agerpres.

'Am aflat că erau frâne şi piedici din interiorul Ministerului Economiei. Cei de la OMV nu au fost chiar atât de refractari, funcţionarii din minister sunt cei care au tergiversat', a afirmat prefectul.
   
Davidescu a mai spus că, după preluare, următorul pas va fi privatizarea Arpechim la pachet cu Oltchim.

Arpechim, ca parte a Petrom, a trecut în mâna austriecilor de la OMV în 2004. Timp de cinci ani de la privatizare, contractul încheiat de către stat şi OMV obliga grupul petrolier austriac să nu vândă active de bază, precum şi alte condiţionalităţi.



×
Subiecte în articol: rafinarie OMV Pitești
Parteneri
Elena Mateescu a anunțat zonele în care revin ninsorile
x close