Antena 3 CNN Actualitate Nicolae Ciucă: ”Aprobăm astăzi planul pentru iarnă!” Care sunt obiectivele principale

Nicolae Ciucă: ”Aprobăm astăzi planul pentru iarnă!” Care sunt obiectivele principale

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri dimineața, că astăzi va fi aprobat ”planul de iarnă” în ceea ce privește situația energetică din România.

Nicolae Ciucă: ”Aprobăm astăzi planul pentru iarnă!” Care sunt obiectivele principale
Sursa foto: Antena 3
de Laura Dinu    |    07 Sep 2022   •   11:05

”Aprobăm astăzi, așa cum ne-am asumat săptămâna trecută, prin Hotărâre de Guvern, planul de iarnă pentru asigurarea continuității furnizării energiei electrice pentru iarnă”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Secretarul de stat în ministerul Energiei a vorbit despre obiectivele acestui plan.

„Obiectivele principale ale programului de iarnă sunt evaluarea consumului de energie a țării în perioada 1 noiembrie 2022-31 martie 2023, evaluare care are ca obiectiv satisfacerea cerințelor acestuia la parametri de calitate și siguranță în alimentare în condițiile funcționării stabile și în siguranță a sistemului electro-energetic național, precum și stabilirea resurselor energetice necesare acoperii consumului, precum și evaluarea resurselor financiare necesare”, a spus oficialul. 

Aproape 2.100 de români cer să fie aduși în România după anularea zborurilor Blue Air

Premierul Nicolae Ciucă a mai spus că în ultimele ore 2.098 de români au apelat serviciile consulare cerând să fie aduși acasă din țările unde au rămas după anularea zborurilor Blue Air. El a spus că ANPC trebuie să monitorizeze întreaga situație.

El a mai spus că ministerele de linie au întreprins măsurile necesare pentru a-i sprijini pe români să vină acasă, după ce Blue Air a anulat zborurile.

”Toate aceste demersuri trebuie făcute cu respectarea legii și fondurile alocate de la bugetul de stat trebuie recuperate de la compania care a generat această situație.

În acest sens, rog ANPC să urmărească și să monitorizeze îndeaproape întregul proces iar la nivelul ministerelor de linie să asigurăm funcționarea tuturor structurilor care au fost nominalizate să se ocupe de această situație pe toată perioada în care va fi activă HG pe care o să o adoptăm în ședința de azi (miercuri - n.r.)”, a spus Ciucă.

×
Subiecte în articol: Nicolae Ciucă
Parteneri
Horoscop 3 octombrie 2023. Scorpionii trăiesc emoții intense
x close